Gönüllü aileler kız çocuklarını eğitime teşvik edecek

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER), Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler için, 'Gönüllü Aile Projesi' baş

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER), Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler için, 'Gönüllü Aile Projesi' başlatıyor. Proje sayesinde, kız öğrenciler eğitime teşvik edilecek. Psikologların da belirli aralıklarla terapi uygulayacağı öğrencilerin bu sayede kendi özgüvenlerini kazanması amaçlanıyor.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın teşvikiyle, rehberlik alanında çeşitli çalışmalar yapan LALEDER, 'Gönüllü Aile Projesi' ile Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrencilere destek sağlayacak. Psikolog eşliğinde grup terapilerinin yapılacağı çalışmalarda, öğrencilerle bireysel olarak ilgilenilecek. Her çocuğun yaşadığı sıkıntıların mercek altına alınacağı çalışmalar kapsamında, çözüm yolları aranacak. Özellikle eğitime teşvik edilecek olan yurt sakinlerinin, gruplar halinde gönüllü aileleri de bulunacak. Temizlik gibi konularda öğrencilerin belirli alışkanlıkları kazanmasında yardımcı olacak aileler, belirli aralıklarla ziyaretler gerçekleştirecek.

Kız çocuklarını kendi evlerinde misafir etmeyi amaçlayan dernek üyeleri, aile sıcaklığı yaşatmak için çeşitli organizasyonlar düzenleyecek. Özellikle eğitime teşvik noktasında proje ile önemli adımlar atacaklarını belirten LALEDER Başkanı Gökçe Özbek, "Bizler dernek olarak daha önce Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrencilere çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Onlar da kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldılar. Devlet bu çocuklarımıza, gerekli imkânları sağlıyor. Fakat bizim de kızlarımıza aile sıcaklığını yaşatmamız gerekiyor. Bu nedenle bir adım attık. Projemizle, yurtta kalan öğrencilerimize, aile sıcaklığını hissettirmeye çalışacağız. Onların sorunlarına psikologlar eşliğinde, hassasiyetle eğileceğiz. Özellikle eğitime kazandırılmaları, okumayı sevmeleri açısından kendilerine gerekli özeni göstereceğiz." dedi.