Canik Belediyesi, eğitim yatırımlarında hız kesmiyor

Samsun Canik belediyesi, eğitim yatırımlarına 1 milyon TL harcayarak, ilçenin okullaşma oranını artırıp, eğitim çıtasını yükseltmeyi hedefliyor.

Mil

Samsun Canik belediyesi, eğitim yatırımlarına 1 milyon TL harcayarak, ilçenin okullaşma oranını artırıp, eğitim çıtasını yükseltmeyi hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında Canik Belediyesi'nin ilçe okullarına bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak bakım, onarım, inşaatlar için Canik Kaymakamlığı'nda protokol imza töreni düzenlendi. Törene; Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu ve ilgili okul müdürleri katıldı.

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, eğitimin; bir insanı insan yapan, yücelten, bir toplumu millet yapan, o milleti çağdaş uygarlık seviyesi üzerine çıkaran önemli bir unsur olduğunu, hatta hayatın olmazsa olmazları arasında yer aldığını söyledi.

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu da Canik Belediyesi tarafından ilçe okullarına büyük hizmetler yapıldığını belirterek, Belediye Başkanı Genç'e eğitime desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise bir toplum için eğitimin kalkınma ve gelişmenin kilometre taşlarından biri olduğunu ve iyi bir gelişme için eğitimin şart olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Eğitime verilen önem, insana verilen önemdir. Göreve geldiğimiz 2004'den bu yana bu bilinçle eğitim yatırımlarını sorumluluğumuzun bir gereği olarak benimsedik ve öyle hareket ettik. Eğitimi bizim bölgemizde hak ettiği seviyeye çıkarmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu eğitim olunca bu uğurda hiç bir fedakârlıktan kaçınmayacağız." dedi.

Yeni eğitim yatırımları için çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Genç, özellikle okul öncesi eğitim alanında ilçeye 4 yeni anaokulu yapacaklarını kaydetti. Okul öncesi eğitim ne kadar çok yaygınlaştırılırsa eğitim kalitesinin o denli artacağına inandığını belirten Genç, "Kaymakamlığımızla uyum içerisinde çok güzel hizmetler yerine getiriyoruz. Bu uyum sayesinde Canik kazanmaya devam edecek." açıklamasında bulundu.