İGİD Başkanı Timuroğlu, İZKA Yönetim Kurulu üyeliğine aday oldu

İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Timuroğlu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yönetim Kurulu üyeliğine adaylığını açıkla

İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Timuroğlu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yönetim Kurulu üyeliğine adaylığını açıkladı. Timuroğlu, "Ekonomide eşik atlama için gereken her şey İzmir'de var. İZKA bu potansiyeli realize edecek en önemli kurum." dedi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu da olan Mehmet Timuroğlu, seçilmesi halinde daha fazla KOBİ projesinin İZKA 'ya taşınmasına ve KOBİ merkezli dış ticaret çalışmalarına ağırlık vereceğini ifade etti.

İZKA'nın seçimle belirlenecek üç yönetim kurulu üyeliği için adaylığını açıklayan İGİD Başkanı Timuroğlu, "İzmir hep ilklerin kenti olmuş. Kentin tarihsel misyonu bugünün İzmirlilerine ağır sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluğu yerine getirme adına İZKA Yönetim Kurulu üyeliğine aday oluyorum." açıklamasında bulundu.

İZKA'nın performansının ülke ekonomisinin gelişimi ile doğrudan ilgili olduğunu belirten Timuroğlu, kalkınma ajansı kavramını Türkiye ile tanıştıran İzmir'in ortaya koyacağı modelin kalkınma ajanslarının ülkemizdeki geleceğini tayin edeceğini belirtti.

Timuroğlu, vazgeçilmez tartışma konusu haline gelen İzmir'in ekonomik gelişim grafiğinin yukarı doğru ivme kazanması için İZKA'nın stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, şu görüşleri dile getirdi: "Şehir ekonomisinin gelişmesi adına özellikle KOBİ'ler için önemli çalışmalara imza atıyoruz. İzmir'in ekonomik potansiyelini yakından tanıtmak için her fırsatta üyelerimiz ile soluğu dış pazarlarda alıyoruz. İGİD, özellikle son yıllarda yeni dış pazarlara açılmada önemli bir birikime ulaştı. İzmir'in dış ticaret vizyonuna önemli katkılar yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bu birikimi İZKA'nın enerjisine kanalize etme adına Yönetim Kurulu'nda yer almayı arzuluyoruz."

Son iki yıl içinde 250 Afrikalı sanayici ve bürokratı İzmir'e getirdiğini kaydeden Timuroğlu, İzmir'in Afrika'nın en önemli tedarik merkezlerinden biri olabileceğini vurguladı.

Başta Afrika olmak üzere dış ticaret çalışmalarını İzmir'deki KOBİ'lere yayma adına İZKA'nın rol üstlenmesine özel önem vereceklerine işaret eden Mehmet Timuroğlu, şehirdeki KOBİ'lerde proje kültürü oluşturulmasını ve bunun İZKA'ya taşınmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.