Düzce Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesinde Bir İlk

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bir ilk daha gerçekleşti.

Düzce Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesinde Bir İlk
Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı ve Anestezi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarının özenli ekip çalışmaları sonucunda Batı Karadeniz bölgesinde daha önce hiçbir tıp merkezinde yapılmamış ASD denilen kalp deliği operasyonu gerçekleştirildi. Bölge insanını büyük şehirlerdeki tıp merkezlerine gitmekten kurtaracak söz konusu tedavi yöntemi, kalp kapağı deliği olan hastalar için son derece basit bir işlem uygulanarak gerçekleştirildi. Türkiye'de 7 yıldır yapılmakla beraber, Batı Karadeniz bölgesinde ilk defa Araştırma ve Uygulama Hastanesi, katater laboratuarında, Kardiyoloji Ana Bilim dalı doktorlarından Doç. Dr. Hakan Özhan, Yrd. Doç. Dr. Sinan Albayrak, Yrd. Doç. Dr. İsmail Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yasin Türker, Yrd. Doç. Dr. Serkan Bulur, ve anestezi ana bilim dalı doktorlarından, Doç. Dr. Yavuz Demiraran, Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir İskender'den oluşan profesyonel ekip tarafından gerçekleştirildi. Kalbin erişkin yaşta teşhis edilebilen söz konusu doğumsal hastalığı, hasta ameliyat edilmeden, bacak toplar damarından kalbe ulaşılarak, yemek borusu yardımı ile, şemsiye cihazı adı verilen cihaz kalbe yerleştiriliyor.
Kalp deliği komplikasyonları şikayeti olan hastalarda, şemsiye cihazı tedavisi uygulanmadığı takdirde, kalp yetmezliği ve felç gibi ciddi sağlık sorunları ile karşılaşılabileceğini belirten Doç. Dr. Hakan Özhan, "Çarpıntı ile birlikte geçici felç durumları ile karşılaşan vatandaşlarımız mutlaka kardiyoloji polikliniğine başvurmaları gerekmektedir. Hastalar, ameliyatsız, ağrısız eski sağlığına kavuşturuluyor. ASD operasyonu geçiren hastanın bir gün sonra hastaneden taburcu edilerek, normal hayatına dönebiliyor" dedi.
Sakarya'nın Hendek ilçesi oturan 5 yaşındaki Hanife Kaptan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı katater laboratuarında ASD tedavisi yapıldı. Yine Ergül Semiz ve Gülşen Kılıç'ta uzman ekipçe tedavileri yapılarak, sağlıklarına kavuşmuş bir şekilde taburcu edildiği bildirildi.