Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı İstifaları Değerlendirdi

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Karabük Şube yönetiminin istifasıyla ilgili olarak, "Ayniyet duygusu içersinde yapmış oldukları özveri ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi

Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı İstifaları Değerlendirdi
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Karabük Şube yönetiminin istifasıyla ilgili olarak, "Ayniyet duygusu içersinde yapmış oldukları özveri ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
"9 Haziran tarihi itibariyle Karabük'te hem Çelik-İş Sendikası olarak hem de şahsım ve arkadaşlarım hak etmediğimiz bir olayla karşı karşıya kaldık" diyen Genel Başkan Tankut, "Biz Çelik-İş Sendikasının Karabük'te kurulduğu günden bugüne kadar Karabük'ün Çelik- İş'in yanında ayrı bir önemi var. Sadece sözde değil, çalışmaların içersinde de bu çok net olarak görülmüştür. Sendika olarak bu kadar önemli ve özveri ile fedakarlıklar yaptığımız bir yerde yaşanmaması gereken olaylara maruz kaldık. Benim
Karabük'e gelerek işçi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde aldığımız bir takım mesajlar vardı. Bu mesajlarda şahsım ve Genel merkezle ilgili hiçbir şey olmadığını şube ile ilgi başlandığında ise onunda yöntemleri ve yolları vardı. Eğer şubedeki bir arkadaşıma karşı bir kırgınlık dargınlık varsa yada onun yapmış olduğu bir yanlışı varsa onunda yöntemi böyle olmamalıydı. Ne kadar anlatsak ve söylesek de bana göre arkadaşlarımızın bende dahil herkesin hatası olabilir. Somut söylenen bir şey de yoktu.
Fabrikanın çok değişik kısımlarından arkadaşlardan bilgiler aldım. Hatta karşı sendikaya giden bazı arkadaşlarla da görüştüm. Demek ki yöntem ve yol o olmamalıydı. Sendika yönetiminden bir şikayet varsa, kurulların kendi içersinde ve mecrasında yapılmalıydı. Bu yola başvurmayıp burada sendikal değişime giderek, burada dışarıdan fabrikaya ele geçirmeye çalışan işverenlere alet olarak, taşeron bir sendikayla yola çıkmanın ne kadar yanlış olduğunu defalarca anlattık ve anlatmaya da devam edeceğiz" dedi.

"ŞEFFAF BİR SENDİKAYIZ"
Bugün yaşanan olaylara bakıldığından Karabük'ün ve KARDEMİR'in alışık olmadığı bir çok konularla karşı karşıya olduklarını da ifade eden Tankut, şunları söyledi:
"Karabük'ün KARDEMİR'in adını iyi şeylerle gündemde tutmak lazım, kötü şeylerle gündemde tutmak şehre ve kuruma ihanettir. Birilerin burada siyasi rant ve bazı menfaatler edinme uğrana maalesef Karabük'ün imajını zedelemeye çalışarak bunlardan bir şeyler çıkartmak isteyen kişi ve kurumlar var. Her dönemde ve her ortamda bunlar zaman zaman çıkmıştır. Ben bunları ihanet şebekesi olarak değerlendiriyorum. Bu insanlar Karabük'e ihanet edenlerdir. Son 6 aydır yaşadığımız dönemi herkes izledi ve gördü. Herkes
üzerine düşeni yapmalı ve aklını başına alması lazım. Biz Çelik-İş Sendikası olarak şube yönetimi, denetim, disiplin kurulu asil ve yedekleri ile delege üyelerimiz böyle bir ortamda Sendikanın önünü açmada ve KARDEMİR'in önünü açmada istifa kararı almıştır. Ben almış oldukları karardan dolayı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Arkadaşlarımız kendi oy birliği ile istifa etme kararı aldı. Şimdi 23 Aralık itibari ile fabrika içersinde Çelik - İş Sendikasına üye arkadaşlarımız delege seçimleri yapılacaktır.
Çelik-İş Sendikası her zaman şeffaf bir sendika ve demokratik bir seçimler yapmıştır. Çelik-İş Sendikası bu seçimlerinde basın mensupları tarafından takip ettiği şeffaf bir seçim olacaktır. Malum sendikanın hangi işyerinde böyle bir seçim yaptığını da basın mensupları araştırsın. Çünkü onların mazisinde böyle bir seçim yoktur. 23 Aralık'ta yapılacak olan delege seçimlerinin ardından da Genel Kurul tarihini belirleyeceğiz. Bu süreç geçecek ama bütün üzüntümüz şu; 9 Haziran'dan öncesini herkes düşünsün
Karabük'te ne vardı ne yapılıyordu ve neler oluyordu. Bu tarihten sonra neler değişti ve neler yapılıyor. Bunun KARDEMİR için çalışanlar için artısı ve eksisi nelerdir. Bunun tahlili iyi yapılmalı."
Tankut, sendikanın kendi rüştünü kanıtlamış bir sendika olduğunu da belirterek, "Biz hiç zaman insanları rencide edecek, taciz edecek, rahatsız edecek bir hareket içinde olmadık. Çelik - İş sendikası hiçbir zaman bu tür anlayışların içersinde olmayacaktır" dedi.