Hasan Kalyoncu, Ölümünün 2. Yıldönümünde Anıldı

2 yıl önce hayatını kaybeden işadamı Hasan Kalyoncu için Gaziantep'te anma töreni düzenlendi.

Gazikent Üniversitesi'nde düzenlenen anma törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Geylani Tuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kalyoncu ailesi, ekonomi ve siyaset dünyasından davetliler ile öğrenciler katıldı.
Hasan Kalyoncu'nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından kardeşi Orhan Cemal Kalyoncu törenin açılış konuşmasını yaptı. Orhan Cemal Kalyoncu, ağabeyinin örnek bir insan olduğunu belirterek, hatıralarını ve hizmetlerini yaşatmak için çaba göstereceklerini kaydetti.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, törende yaptığı konuşmada, ölümün gerçek olduğunu ve İslam inancı gereği üzülmeye pek fazla gerek olmadığını savunarak, "Önemli olan iz bırakmak, eser bırakmaktır. Rahmetli Hasan Kalyoncu'nun bıraktığı eserler de ortada. Rahmetli Kalyoncu, adam gibi yaşayanlardandı. Gençlere veremediğimiz bazı şeyler var. Kısa yoldan köşe dönmenin hesabını yapıyorlar. Başarı kolay değil. Yapamadıklarımıza üzülmemek için tavassur etmemiz gerekiyor. Hasan Kalyoncu da bir
gönül dostuydu. Bir vakıf adamdı. Kendisi için değil ülkesi için gelecek tasavvuru olan bir adamdı. Başarı ayağınıza gelmiyor. Onun için ülkemizin de sıkıntıları var ama yılmak yok" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu da, rahmetli Hasan Kalyoncu'nun bir vakıf ve hizmet adamı olduğuna dikkat çekerek, "Rahmetlinin yaptıkları ortada. Söyleyecek başka bir şey yok. Büyük bir mücadele ve azim insanıydı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep milletvekili Fatma Şahin ise, Hasan Kalyoncu'nun ız bırakarak gittiğini ifade ederek, "Önemli olan adam olmaktır" şeklinde konuştu.
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler de, Hasan Kalyoncu ile yakın dost olduklarını ve bir çok hatırası bulunduğunu belirterek, "Rahmetli Kalmyoncu bir gönül insanı, bir dosttu. Eğitimde başlattığı atağın geldiği nokta ortada. Siyasette bir çok kişinin dostluk kurduğu örnek bir insandı. Adını ve hizmetlerini yaşatmak lazım diye düşünüyorum. Kalbimizdeki sevgisi hiç eksilmez. Ölümünün ikinci yılında da rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bizim üzerimizde çok değerli hatıraları var" diye konuştu.
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da, Kalyoncu'nun Gaziantep'in geldiği noktada maddi ve manevi katkısı bulunduğunu dile getirerek, "Gaziantep'e ve ülkemize çok önemli hizmetleri oldu. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise "Bugün hemiz hüzünlüyüz ama bu hüzün huzur veren bir hüzün. Rahmetli Hasan Kalyoncu her zaman bizim için yol gösterici oldu. Birleştirici, bütünleştirici oldu. Rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Geylani Tuğrul da, "Vefa dolu, örnek bir insandı. Her zaman rahmetle anmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gazikent Üniversitesi'ndeki tören sona ererken, Hasan Kalyoncu için yatsı namazından sonra da Fevzi Çakmak Camii'nde mevlid okutulacağı bildirildi.