Cihan Haber Ajansı Gündemi

26 Kasım 2010 Cuma

Türkiye'yi ziyaret edecek olan Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merk

26 Kasım 2010 Cuma

Türkiye'yi ziyaret edecek olan Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da törenle karşılanacak. İki Başbakan görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, konuk başbakan onuruna Resmi Konut'ta bir akşam yemeği verecek. (16.00/19.30)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre'nin Zürih kentinde Economiesuisse tarafından düzenlenen üst düzeyli yuvarlak masa toplantısı ile Cleantech Forumuna katılacak. Gül, İsviçre'deki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yerel Medya Semineri ile Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul'da düzenlediği toplantıya katılacak. (09.15/10.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya Şampiyonu Milli Halterci Nurcan Taylan ile Antalya Özel Akev Lisesi heyetini Meclis'te ayrı ayrı kabul edecek. (09.45/10.30)

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Eskişehir Anadolu Üniversitesinde düzenlenecek, 'Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı' konulu sempozyuma katılacak. (10.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, parti genel merkezinde açıklama yapacak. (11.30)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Ankara'nın Polatlı ilçesine gelecek. Bahçeli, Merkez Çarşı Camii'nde Cuma namazı kılacak. Daha sonra Polatlı esnafını ziyaret edecek. (12.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, karayolu ile Antalya'ya ile geliyor. Bahçeli ilk olarak yeni yapılan MHP binasını ziyaret edecek. (17.30)

Antalya'da yapılan Dyalog Avrasya Platformu 9. Genel Kurul toplantısına Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da katılacak. (10.00-18.00)

Konya'da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya gelecek. Çubukçu, Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde kitap dağıtımına katılacak. Bakan Çubukçu, Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretmen ve öğrencilerle söyleşi yapacak. (10.00)

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Balgat'taki parti merkezinde Kadın Kolları toplantısına katılacak. (11.00)

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan, partisinin seçim startını Eyüp Sultan'dan verecek. (13.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret edecek. Bakan Dinçer daha sonra 'Beceri 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri" toplantısına katılacak. (10.00)

TTNET'in ünlü aktör Şener Şen ve Olgun Şimşek'in rol aldığı yeni reklam filmi kamuoyuna tanıtılacak. (10.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nca düzenlenen '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' etkinliklerine katılacak. (19.30)

Londra'da Deloitte tarafından her yıl düzenlenen ve teknoloji alanında Avrupa'da en hızlı büyüyen 500 firmanın belirlendiği sıralamaya, bu yıl yine Türkiye'den birçok firma girmeyi başardı.

AVRASYA FEED

Özbek-Türk İşadamları Derneği (UTİD)'ne üye işadamları bilgilendirme seminerinde bir araya gelecek. Seminerde işadamları yeni vergi ve gümrük mevzuları konusunda bilgilendirilecek.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de esnafın hükümeti protesto gösterileri aralıksız devam ediyor.

Kazakistan'da yılbaşı etkinlikleri başkent Astana'da düzenlenen görkemli törenle başladı.

SPOR

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, İstanbul Milli Eğitim İl Müdürülüğü ile ortaklaşa yaptıkları 'öğrencilere 280 bin defter desteği kampanyası'na ilişkin basın toplantısı yapacak. (16.00)

Beko Basketbol Ligi'nde 7. hafta Türk Telekom - Galatasaray Cafe Crown maçıyla başlayacak. (19.00)

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftası Eskişehirspor -Manisaspor maçıyla başlıyor. (20.00)