Chp'li Vekiller Tbmm Genel Kurulu'nun Çalışmalarından Şikayetçi

CHP'li vekiller, TBMM Genel Kurulu'nun AK Parti milletvekillerinin istekleri doğrultusunda çalışmasına tepki gösterdi.

Bir grup CHP'li vekille TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, uygulamaların böyle devam etmesi durumunda Genel Kurul'da tepkilerini ortaya koyacaklarını söyledi. CHP'li vekillerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TBMM Danışma Kurulu'na sunmadan grup önerisi ile çalışma saatini 14.00-23.00 olarak belirlemesine tepki gösteren Anadol, Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerine Genel Kurul çalışmalarına ağırlık vermeleri yönündeki uyarısını anımsattı. Anadol,
"Başbakan 'fırça, zılgıt' çekti ve milletvekilleri o korku içinde 2 gün Meclis'e geldiler. Genel Kurul'da oturmuyorlar. Ya kuliste oturuyorlar ya da maç izliyorlar. Hangi maddeleri oyladıklarını bilmiyorlar. Elleri havada içeriye giriyorlar" dedi.
Hacda olan milletvekilleri yerine oy kullanılmasına atıfta bulunan Anadol, "Ama hakkını yememek lazım, bazı milletvekilleri çok çalışıyorlar. Aynı anda Mekke'de hac görevlerini ifa ediyorlar hem de Ankara'da oy kullanıyorlar" diye konuştu.
Anadol, 2 gün önce TBMM Genel Kurulu'nu yöneten AK Partili TBMM Başkan Vekili'nin 5 dakika deyip 55 dakika ara verdiğini, tapu kadastro ile ilgili kanun tasarısına ilişkin görüşmelerin ise saatinden önce başladığını söyledi. Anadol, "Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir, Tayyip Erdoğan'ın yönetmeye alıştığı belediye meclisi değildir. Belediye meclisinin çalışma standartlarına kadar düşürdüler TBMM'yi. CHP bundan sonra sadece muhalefet görevini yapmayacak, Meclis'in saygınlığını koruma görevini de
üstlenecektir. Bundan sonra 5 dakika ara verdiyse bir Meclis Başkanvekili, 7'inci dakika geldiği vakit tepkimizi göstereceğiz. Meclis Başkanvekili'nin biz memuru değiliz. Biz milletvekiliyiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın marabası değiliz" dedi.
(EDA-CC-Y)