Bahçeli'den hükümete 'general' uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üç generalin açığa alınmasını değerlendirirken, iktidara hukuk uyarısında bulundu. Bahçeli, "siyasi iktidarın hukuka saygı duymayan bir takım adımlar atması yanlış sonuçlar doğurabilir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üç generalin açığa alınmasını değerlendirirken, iktidara hukuk uyarısında bulundu. Bahçeli, "siyasi iktidarın hukuka saygı duymayan bir takım adımlar atması yanlış sonuçlar doğurabilir" dedi. Devlet Bahçeli, gazetecilerin üç generalin açığa alınmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

TSK'nın milletin eseri olduğunu vurgulayan MHP lideri, özellikle Güneydoğu Anadolu'da mücadale vermiş komutanlar üzerinde yıpratıcı ve zulme varan yaklaşımlar olduğunu savundu.

Bahçeli, "TSK'nın yıpratılması yönünde çok yönlü bir propaganda uygulanmaktadır" dedi.

Bahçeli, askerler ile hükümet arasında restleşme yaşandığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine de, "TSK ile milletin hiçbir ferdinin ne restleşme şansı, ne de imkanı ve gücü vardır. Bunlar yanlış ifadelerdir" yanıtını verdi.

Devlet Bahçeli, TSK'nın moralinin ve çalışma düzeninin bozulmaması gerektiğini söyledi, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir ortamda, TSK'nın çalışma düzeni ve moralini sarsmak zannediyorum birilerine hizmet etmek olmaktadır" dedi.