Atlasjet yetkilileri, Isparta'daki uçak kazasıyla ilgili yeniden hakim karşısına çıkacak

Isparta'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili Atlasjet firmasının yöneticileri yeniden hâkim karşısına çıkacak. 3 Kasım 2007 tarihin

Isparta'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili Atlasjet firmasının yöneticileri yeniden hâkim karşısına çıkacak. 3 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen kazası sonrasında Atlasjet firması yöneticileri hakkındaki haklarında takipsizlik kararı verilmişti. Ancak Yargıtay'ın 15 Nisan 2010 tarihince bu kararı bozması üzerine Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı yeni fezleke Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Buna göre, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy ile birlikte firmada yönetici Tuncay Doğaner, Mehmet Erbilgin ve Zeynel Gündoğ 3 Mart 2011 günü Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada hâkim karşısına çıkacak.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davasında uçak kazasıyla ilgili bugüne kadar 8 duruşma görüldü. Duruşmalarda World Focus Hava Yolları AŞ'de görevli üst düzey ve teknik personelle Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve dönemin yardımcısı Oktay Erdağı ile birlikte 12 sanık yargılanıyor. Yargıtay'ın Atlasjet hakkındaki takipsizlik kararını bozması üzerine Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı şimdi yeni bir fezleke hazırladı. Bu iddianameyi de davanın görüldüğü Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İddianame mahkeme tarafından kabul edilince dava resmen açılmış oldu. Atlasjet yetkilileri 3 Mart'taki mahkemeye sanık olarak katılacak.