Üzmez'den Mahkeme Heyetine: 'Cumhurbaşkanı Gül'ün Çıkardığı Af Kararı Size Ulaşmadı Mı?'

"Cinsel istismar" suçundan 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından usulden bozulan yazar Hüseyin Üzmez, duruşmada mahkeme heyetine, "Cumhurbaşkanı Gül'ün çıkardığı af kararı size ulaşmadı mı?" diye sordu

"Cinsel istismar" suçundan 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından usulden bozulan yazar Hüseyin Üzmez, duruşmada mahkeme heyetine, "Cumhurbaşkanı Gül'ün çıkardığı af kararı size ulaşmadı mı?" diye sordu.
4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyetini duymakta güçlük çeken Üzmez', "Kulaklarım duymadığı için İsmet Paşa'dan bile acizim" demesi üzerine sanık kürsüsünden alınarak tanık kürsüsüne getirildi.
Bıyıklarına kestiği görülen Üzmez, duruşmada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çıkardığı özel affın kendisini de kapsadığını belirterek mahkeme heyetine, "O af size geldi mi?" diye sordu. Mahkeme başkanının "Hayır" cevabı üzerine Üzmez, "Öyleyse ben size getirteyim. Benim suçum, her şeyim ortadan kalktı. Yüzlerce insan kararlarını alıyor. Benim cezai ehliyetimin yerinde olmadığı yönünde rapor verildi" dedi.
Duruşmada söz alan sanık avukatı Emir Ali Kav ise müvekkilinin tedbir amaçlı tutuklandığını ve ilerleyen celselerde tahliye edildiği ifade ederek, "Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun ikinci raporu tartışmalıdır. 13 kişi muhalefet etmiştir. Mağdure B.Ç.'nin psikolojisinin bozulmasında basında çıkan haberler, ailesinden uzak oluşu, amca dayağı ve yurtta kalma gibi faktörler de sebep olarak gösterilmiştir. Üzmez 78 yaşındadır, hastadır ve tedavi görmektedir. Deliller toplandı. İki yıldır tutukludur. Sabit
ikametgahı vardır" diyerek tahliye talebinde bulundu.
Duruşmaya mağdure B.Ç. gelmezken, baba B.Ç., Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu adına avukat Rezzan Alyanak, B.Ç.'nin avukatı Ahmet Dedeler ve barodan tayin edilen Avukat Nevin Canbaz katıldı. Davanın tutuksuz sanığı anne L.Ç.'nin ise sağlık problemleri sebebiyle duruşmaya gelmediği öğrenildi.
Mahkeme heyetinin sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vermesi üzerine söz alan Üzmez, "Allah'a şükür. Siz 320 sayfalık beraat kararını vererek tarihe geçeceksiniz" diye konuştu.
Mahkeme, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde akıl sağlının ve zayıflığının olup olmadığı yönünde muayene edilen Üzmez'in, 13 Ocak 2011 tarihinde verilecek raporu için dosyasıyla birlikte Bakırköy'e gönderilmesine karar verdi.