Timsah Avrupa arenasında çarpıldı

Bursaspor, Valencia deplasmanında 6-1'lik bir skorla bozguna uğradı ve Avrupa defterini kapadı. Timsahlar'ın tek tesselisi Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü atması oldu


Seremonide Bursasporlu futbolcuların yüzlerine duruşlarına bakıldığında Süper Lig şampiyonunun bezmişliği belli oluyordu. O görüntünün ardından böylesine bir skor sürpriz olmadı. Oysa –Şampiyonlar Ligi statüsü sağ olsun- Bursaspor’un kalan iki maçını kazanıp gruptan çıkma şansı dahi vardı ancak sahadaki turuncu-siyahlı futbolcularda bırakın maç kazanmayı, yürüyecek derman yoktu. Gecenin yegâne tesellisi, Devler Ligi’nde atılan ilk gol oldu.

Henüz 3 ve 4. dakikalarda Valencia tehlikeli geldi ve farkın sinyallerini verdi. 9’da sağdan Insua ile gelişen Bursa atağında ceza sahası içinde Sercan topa dokunamadı. Valencia 16’da Ömer’in Aduriz’i düşürmesiyle penaltı kazanırken topun başına geçen Mata gol perdesini açtı: 1-0

Gole kadar çok da kötü oynamayan Bursaspor’un içinde bulunduğu baskı ve moral bozukluğu 1-0’dan sonra kendini gösterdi ve Turuncu-Siyahlılar adeta dağıldı. 21’de Mata’nın pasında Soldado savunmanın arkasına sarkıp çaprazdan durumu 2-0 yaptı. Bu golün ardından Valencia sakatlığı nedeniyle kalecisini değiştirmek zorunda kaldı ancak bu değişiklik rakip kaleye fazla gidemediği için Bursaspor için fazla bir şey ifade etmiyordu.

27’de ceza sahasında sol çaprazdan giren Mata’nın sert şutunun auta gitmesinden üç dakika sonra yine soldan gelişen bir atakta Aduriz ceza sahası içinde dokunarak farkı üçe çıkardı.

‘Sıfır’ tehlikesi sürüyor
Bursaspor’un kullandığı köşe vuruşunda Ömer’in kafa vuruşu kaleci bloke ederken, bu, Türk ekibinin bu devrede bulduğu son pozisyondu. 34’te Soldado karşı karşıya pozisyonda Ivankov’u geçemezken, 37’de Joaquin ceza sahası dışından nefis bir vuruşla ilk yarının skorunu 4-0 olarak tescil etti.

İkinci devreye Valencia iyi başladı. 55’te Soldado sağdan girdi, kaleci Ivankov’u geçti ve topu ağlara gönderdi. 63’te Bursaspor için işler daha da kötüye gidebilirdi ancak Soldado’nun yakın mesafeden vuruşunu Ivankov çok iyi çıkardı.

Beşinci gol sonrası Valencia oyunu rölantiye alıp önemli isimlerini teker teker kenara çekti. Bursaspor, kısa bir süre için de olsa oyuna sonradan giren Batalla ile etkili oldu. Arjantinli 69’da kaleyi uzaktan denerken kaleciyi geçemedi. Aynı dakika içinde sağdan Sercan’ın içeri çıkardığı topa ceza sahası içinde ayak koyan Batalla Bursaspor tarihine geçen golü kaydetti.
Her ne kadar ‘sıfırcılar kulübü’ne girme tehlikesi halen sürse de en azından Bursaspor geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde tüm maçlarını gol atamadan tamamlayan Maccabi Hayfa’yı geçmeyi başardı. Ancak skora ve oynanan futbola baktığımızda bunlar züğürt tesellisinden öteye gitmiyor.

Son bölümde iyiden iyiye idman maçı havasına giren karşılaşmada Valencia 78’de kalecinin degajı sonrası tek pasla golü bulurken, skor tabelasındaki isim Dominguez’di. Kalan bölümde gol için daha istekli olan taraf Valencia’ydı ancak çabaları skoru değiştirmeye yetmedi, mücadele 6-1 bitti.