Katı atık projesi heyeti Batman'da incelemelerde bulundu

Avrupa birliği (AB) Delegasyonu ile Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilerinin de aralarında bulunduğu bir heyet, AB hibesi ve Batman Belediyesi'nin eş fin

Avrupa birliği (AB) Delegasyonu ile Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilerinin de aralarında bulunduğu bir heyet, AB hibesi ve Batman Belediyesi'nin eş finansmanı ile yapımı planlanan Batman Katı Atık Yönetim Projesi için kente geldi.

Batman merkez ile ilçe ve belde belediyelerini kapsayan Katı Atık Yönetim Projesi kapsamında öngörülen sahaların denetimi ve durum değerlendirme toplantısı için Batman'a gelen heyet, Belediye Başkanvekili Serhat Temel'i ziyaret etti. Heyet, 2007-2009 dönemi için hazırlanan ve çevre operasyonel programının etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan "Batman Katı Atık Yönetimi Projesi"nin onayı için gerekli olan AB standartlarında fizibilite raporu, ÇED raporu, başvuru formu, uygulama projeleri, fayda maliyet analizlerini onaylanmasından sonra, Batman ve bağlı ilçe ve beldelerin eski ve yeni depolama sahalarının yerinde görülerek durum değerlendirmesi yapacak.

Vakit ayırıp kendilerini kabul ettiği için Başkanvekili Temel'e teşekkür eden AB Türkiye Delegasyonu sektör yöneticisi Çiğdem Soygun, "Projenin eksiklikleri, fazlalıkları, yapılabilecekler var mı diye durumu bir de yerinde görmemiz gerekiyor, ondan sonra da sürecimiz başlıyor. Bizim uzun bir prosedür sürecimiz oluyor. Yaptığımız ve başarıyla tamamladığımız projelerimiz var. Çanakkale'de, Bursa'da benzer projelerimiz oldu. Şimdi de Batman için bunu öngörüyoruz. Dileğimiz bu projeyle sağlıklı ve temiz bir çevreye sahip olmanız." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanvekili Temel ise son bir buçuk yıldır üzerinde en çok hassasiyetle durdukları projenin bu olduğunu belirterek şunları söyledi: "İlçe ve beldelerini de kapsayan Batman Katı Atık yönetimi Projesi, çok büyük ihtiyaç duyduğumuz bir proje. Çevre ve sağlık alanında insanlarımıza yaşanılır bir kent sunmak adına bu proje gerekli bir adım. Biz bu konuda oldukça hassasız ve ilgileniyoruz. Yakın bir zamanda bu projeyi kalıcı ve başarılı bir şekilde yürütecek, bu işi eksiksiz takip edip sonuçlandıracak olan teknik personelin alımını gerçekleştirip gerekli prosedürlerimizi de tamamlayacağız."

Başkanvekili Temel ile görüşmeyi tamamlayan heyet daha sonra Batman Belediyesi eski ve yeni sahasında incelemelerde bulundu. Heyet, Beşiri, Sason, Kozluk, Hasankeyf ve Gercüş ilçeleri ile Balpınar, İkiköprü ve Bekirhan belde belediyelerine ait eski katı atık sahalarında incelemelerde bulunacak. Heyet daha sonra Katı Atıkları Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirecek.