Gediz'de 'İdeal Öğretmen' Konulu Konferans

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde "İdeal Öğretmen" konulu konferans düzenlendi.

Gediz Eğitimciler Derneği'nin (GEDER) Belediye Kültür Salonu'nda düzenlediği İdeal Öğretmen konulu konferans Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından verildi.
Konferansa Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Meslek Yüksekokulu Müdürü Ömer Karakaş, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Konferansta tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğretmenin mutlaka sahip olması gereken özellikler üzerinde durdu.
Öğretmenliğin ciddi bir bilgi birikiminin yanında geniş bir sevgi ağına da sahip olması gerektiğini belirten Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, toplumun temel taşı olan öğretmenlerin hak ettiği değerin de verilmesi gerektiğini ifade etti. Eğitim öğretime önem vermeyen ülkelerin ayakta kalmalarının mümkün olamayacağını dile getiren Vakkasoğlu, Türkiye'nin dünyadaki yeni gelişmelere ayak uydurabilen öğretmen ve eğitim kadrosuyla güçleneceğini sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Saraoğlu tarafından bir teşekkür plaketi verilen ve Gediz tarhanası hediye edilen Vakkasoğlu, konferans sonunda yapılan kitap satışlarının ardından sevenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.