Başbakan Erdoğan: 'İsrail Belirsizlikler Ülkesi. Ne Zaman, Nerede, Ne Yapacağı Belli Olmayabilir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Lübnan'a saldırıp saldırmayacağı konusunda bir soru üzerine, "İsrail kendi yönetimiyle bir belirsizlikler ülkesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Lübnan'a saldırıp saldırmayacağı konusunda bir soru üzerine, "İsrail kendi yönetimiyle bir belirsizlikler ülkesi. Ne zaman, nerede, ne yapacağı belli olmayabilir" dedi.
Lübnan'da resmi temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldi. İkili anlaşmaların imzalanmasından sonra Hariri ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Lübnan'a yapılan iki günlük ziyaretin birinci gününü bitirdiklerini belirterek, şahsına ve Türk heyetine gösterilen misafirperverlikten dolayı Lübnanlı yetkililere teşekkür etti. "Lübnan'da kendimizi evimizde gibi hissediyoruz, şu anda içinde bulunduğumuz saray da Osmanlı eseri"
diyen Başbakan Erdoğan, ziyaretin kapsamında Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve Milli Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya geldiğini söyledi.
Görüşmelerde Türkiye ve Lübnan için çok önemli olduğunu ve Türkiye ve Lübnan'ın Doğu Akdeniz ülkesi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''Türkiye, Lübnan'ın huzur, istikrar ve refahı için büyük bir beklenti içerisinde'' dedi. "Türkiye, Sayın Hariri başkanlığındaki Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne baştan beri tam destek vermektedir ve bu süreci başından beri desteklemektedir. Hariri ile yaptığımız görüşmeler, ikili ilişkilerimizin gözden geçirilmesi açısından yararlı geçmiştir" diyen Erdoğan, "Uluslararası
birlikteliğimiz bugüne kadar sorunsuz devam etmektedir. Bütün uluslararası kurum, kuruluşlarda bütün kararlarımız hep örtüşmüştür. İkili ve çok taraflı işbirliğimizi ülkelerimizin yararına somut sonuçlar doğuracak şekilde her alanda en üst düzeye çıkarmak için bir gayretin içinde olduğumuzun iradesini teyit ettik. İki ülkenin geleceğe yönelik kararlılığı bizi memnun etmiştir" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Hariri başkanlığındaki Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne baştan beri tam destek verdiğini belirterek, "Bu süreci başından beri desteklemektedir. Hariri ile yaptığımız görüşmeler, ikili ilişkilerimizin gözden geçirilmesi açısından yararlı geçmiştir" dedi.
Basın toplantısının soru-cevap kısmında Suriye ile Lübnan arasındaki görüşmelerin devam ettirilmesi konusundaki bir soruyu cevaplayan Başbakan Erdoğan, "Arzumuz, isteğimiz öncelikli olarak Lübnan-Suriye arasındaki birbirlerine karşı olan 'şüpheci bakışlar' diyeceğim, bunları ortadan kaldırarak güveni tesis etmek. Bu güveni tesis etmek suretiyle de buna bir çözüm aramanın yoluna gitmek. Bu konuyla ilgili gereken neyse bunu yapmanın gayreti içerisindeyiz. Çünkü Suriye'yle Lübnan'ın birbiriyle başlamış olan
bu olumlu sürecinin tekrar olumsuzluğa dönmesini doğrusu bizler de olumlu karşılamıyoruz, fakat umutluyuz" diye konuştu.
İsrail'in Lübnan'a saldırıp saldırmayacağı sorusuna cevap veren Erdoğan, "İsrail kendi yönetimiyle bir belirsizlikler ülkesi. Ne zaman, nerede, ne yapacağı belli olmayabilir. Biz ne yapacağımızı bilirsek mesele kalmaz. Bugün konuşmamda ifade ettiğim gibi orada gerekli mesaj verilmiştir. O mesajın aynen arkasındayız.
(OK-D)