Öğretmenler Günü Oltu'da Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğrencileri de öğretmenlerinin heyecanına ortak oldu

Öğretmenler Günü Oltu'da Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğrencileri de öğretmenlerinin heyecanına ortak oldu. Öğretmenler Günü münasebetiyle Oltu'da da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Sabah Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından Öğretmenevi'ndeki kutlama programına geçildi.
Büyük Önder Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmeni ünvanı aldığı günü, 24 Kasım 1981'den beri Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Öğretmenevi'ndeki 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kenan Taşdemir, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş'un yanı sıra ilçe milli eğitim camiası ve emekli öğretmenler katıldı.
Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına vurgu yaparak, "Topluma yön vermenin en etkili ve kestirme yolu eğitime ve eğitimcilere verilen önemden geçer. İnsan yetiştirmek kadar zor ve incelik isteyen bir başka meslek daha yoktur. Böylesine mukaddes bir görevi icra etmek herkese nasip olmayacağı gibi, icracılarımız olan öğretmenlerimizin de toplumun gelişmesi ve sağlıklı bir nesil meydana gelmesinde ciddi katkı ve emeklerine her daim ihtiyaç vardır." Dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun mesajının da okunduğu programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu. Mesleğe yeni başlayan genç öğretmenlere yönelik yaptırılan 'Öğretmenlik Yemini'nin ardından Oltu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bir müzik dinletisi sunuldu.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin yanı sıra Başöğretmen Mini Futbol Turnuvası'nda dereceye giren okul ve öğretmenlere de ödülleri verildi.