Kütahya'da Öğretlenler Günü Kutlamaları
Öğretmenler Günü Kütahya'da da çeyitli etkinliklere kutlandı

Belediye Kültür Sarayında düzenlenen kutlama töreninde ilk olarak Emekli Öğretmenler adına Emekli Öğretmen Mehmet Berberoğlu bir konuşma yaptı. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya bir konuşma yaparak, "Öğretmene olan saygıyı yenileme, yüceliğini anma günüdür" dedi.
Daha sonra Kütahya Vali vekili Haluk Saygı tarafından emekli öğretmenler adına emekli öğretmen Mehmet Berberoğlu'na hizmet şeref belgesi ve plaket verildi.
Törende öğretmenler arası resim yarışmasında 1. olan Yenidoğan İlköğretim Okulundan Melek Yerli, 2. olan Köprüören Termik İlköğretim Okulundan Nimeti Kaya, 3. olan Bahattin Çini İlköğretim Okulundan Sinan Aşıralı'ya Vali vekili M. Haluk Saygı, İlköğretim 4-5 ve 6. Sınıflar arasında şiir yarışmasında 1. olan Evliya Çelebi İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hilal Kosor, 2. olan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hande Nur Efe, 3. olan Özel Konuralp İlköğretim Okulu öğrencilerinden Afra Nur Sönmez'e Belediye Başkan v. Halil Toklu, İlköğretim 7 ve 8. Sınıflar arasında resim yarışmasında 1. olan Özel Konuralp İlköğretim Okulu öğrencilerinden Sümeyye Korkmaz , 2. olan 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinden Kaan Öztürkoğlu, 3. olan Şeker İlköğretim Okulu öğrencilerinden Halime Yılmaz'a Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, Ortaöğretim Okulları arasında Kompozisyon yarışmasında 1. olan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Saide Serdaroğlu, 2. olan Nafi Güral Fen Lisesi Öğrencilerinden Sena Özkılıç, 3. olan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Ayşe Nur Tarhan'a Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan tarafından ödülleri verildi.
Tören Öğretmenlik Mesleğine yeni giren Öğretmenlerin yemin etmesi, Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan söz korosu ve alt katta açılan resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
