Düzce İgm'de Turizm İl Müdürlüğü Ödeneği Görüşüldü

Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın Kasım Ayı toplantılarının 16

Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın Kasım Ayı toplantılarının 16. birleşimini Öğretmenler gününü kutlayarak açtı. Ardından Ruhsat ve denetim müdürlüğünün bütçesi görüşüldü. Bütçeden turizm çalışmalarına 200 bin lira ödenek ayrıldı.
İl Genel Meclisi bütçe görüşmelerinde son haftaya girdi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin Ruhsat Denetim Müdürlüğünün bütçesi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Bilgin bütçenin üç ayrı bölümden oluştuğunu belirterek "Bütçe ruhsat denetimi, çevre koruma işleri ve imar kentsel olarak üçe ayrıldı. Ruhsat denetimine 163 bin lira, imar kentsele ise 320 bin lira kondu. Çevre koruma işlerine para ayrılmadı" dedi.
İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Tekin ise bütçenin açılımını yaparak "Ruhsat denetiminde yolluklara 10 bin lira, vergi resim harçlara 12 bin lira, köy tüzel kişiliklerine bin lira ve memurlara öğle yemeği yardımına 140 bin lira ayrıldı.İmar kentsele ayrılan ödeneğin büyük bölümü turizm yatırımlarına harcanacak. Bütçeden yollara 20 bin lira, harita plan yapım ve alımına ise 100 bin lira konulacak. Geriye kalan ödeneğin 30 bin lirası tanıtım ve fuar giderlerine, 50 bin lirası Yığılca Sarıkaya Mağarası projesine, 20 bin lirası kütüphanelerin bakım ve onarımına, 20 bin lirası Düzce'deki yürüyüş parkurları ile turistik alanlara tabela uygulamasına, 10 bin lirası sosyal kültürel faaliyetlere, 10 bin lirası Akçakoca Fakıllı Mağarası çevre düzenlemesine, 25 bin lirası Konuralp Anfitiyatro düzenlemesine, 25 bin lirası Yığılca Hasanlar Barajı Yedigöller yol çalışmalarına ve 10 bin lirası Beyköy Samandere Abant yolu çalışmalarına ayrıldı" şeklinde konuştu.