Dikili Kızılay Tasviye Oldu

İzmir'in Dikili ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Kızılay Derneği Dikili Şubesi'nin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti

Dikili Kızılay Tasviye Oldu
İzmir'in Dikili ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Kızılay Derneği Dikili Şubesi'nin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. Bugün, Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Polat başkanlığında toplanan yönetim kurulu tasviye kararı aldı. Dikili'deki 54 üyesi ile birlik istifa dilekçelerini yazan üyeler, dilekçelerini genel merkeze gönderdi.
Dernek başkanı Kerem Polat, Dikili ilçesinin birinci derece deprem bölgesi olmasından dolayı derneği 2007 yılında 100 üye ile birlikte kurduğunu belirterek o günden bu güne birçok zorluklarla karşılaştığını ve bugün ise derneğin daha fazla dayanamadığını söyledi. Polat "İlk kurulduğumuz 2007 yılında derneğin açılışı için o zamanın kaymakamı Şefik Aydın'a yaptığımız müracaata, tüzüğümüzün eksik olduğu sebep gösterilerek, mahkemeye verildik. Ankara'dan Kızılay Genel Merkezden gelen avukatlar sayesinde mahkemeden beraat kararını alarak derneğimiz faaliyete geçirdik. O günden bu yana Dikili Belediyesi ve Kaymakamlıktan Dikili şube bürosu istediğimiz halde ilgi gösterilmediği gibi yardım da edilmedi. Bizde Bülent Ecevit meydanında prefabrik kulübede hizmet vermeye çalıştık. Fakat bu sefer borcumuz olmadığı halde elektriğimiz ve telefonumuz kesildi. Defalarca Kızılay Genel Müdürlüğüne başvurularımızda da bir sonuç alamadık. Daha sonra göreve gelen Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'na da bu sorunlarımızı ilettik. Yine de bir sonuç alamadık. Gelen yardımları kendi araçlarımızla dağıtmak zorunda kaldık. Bunun yanında bütün üyelerin aidatlarını kendi cebimden ödedim. Anladım ki Dikili'de Kızılay'ı seven kişi yok. Bizde tavsiye kararı alarak istifa dilekçelerimizi verdik" dedi.