Ankara Büyükşehir'den Öğretmenlere Özel Kutlama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentli öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü muhteşem bir geceyle kutladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentli öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü muhteşem bir geceyle kutladı. Öğretmenlerden oluşan halk dansları grubunun davul şovu büyülerken, gecenin sürprizi ise sanatçı Gülşen oldu.
Altınpark ANFA Salonu'nda düzenlenen geceye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi emekli öğretmen Nevin Gökçek, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Pala, Milli Eğitim Kültür Şube Müdürü İsmail Hakkı Özen, bürokratlar ve yüzlerce öğretmen katıldı. Program, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Halk Dansları Topluluğu'nun davul şovu ile başladı. 28 öğretmenin ellerinde davullarıyla sunduğu gösteri büyük alkış aldı. Davul şovunun ardından Ankara İl ve İlçe Milli Eğitim
Müdürlükleri adına temsilen 9 öğretmene Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek ve diğer yetkililer tarafından teşekkür plaketi verildi. Ankara'daki değişik okullarda 26 yıl matematik öğretmenliği yapan Gökçek, tüm öğretmenlerin önünde saygıyla eğildiğini belirterek, "Öğretmen anne, öğretmen baba, öğretmen kardeş, öğretmen abla, öğretmen her şey onun için her şeyden önce bir insan teslim ediliyor bize. O hamura şekil veren sizlersiniz, bizleriz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gökşin ve Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Pala da plaket töreni için çıktıkları sahnede birer konuşma yaptı. 70 bin kişilik bir öğretmen ailesi olduklarının altını çizen Pala, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e teşekkür etmek istiyorum. Her sene bu jestini öğretmenlerimize göstermektedir, sunmaktadır. O bakımdan bütün öğretmenlerimiz adına kendisine şükranlarımızı arz ediyorum" diye konuştu.
Nevin Gökçek'i de yakından takip ettiklerini ve her iyi hareketin arkasında mutlaka Nevin Gökçek'in olduğunu kaydeden Pala şunları söyledi:
"Ankara Büyükşehir Belediyemizin pek çok sosyal etkinliklerini, çalışmalarını, insana yönelik faaliyetlerini yakinen takip ediyorum. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi, Kurtuluş Parkı'nın karşısındaki çocuk eğitim merkezi (Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi). Uğradım ve gezdim. Oradaki bütün çocukların gözlerindeki ışığı, yüzlerindeki gülümsemeyi gördüm. Simitlerini satıyorlar, boyacılıklarını yapıyorlar ama bu sosyal tesise geldiklerinde duşlarını alıyorlar, tıraşlarını oluyorlar, resim atölyelerine
girip resimlerini yapıyorlar, enstrüman odalarına girip enstrüman çalıyorlar, hastalıkları anında hemen yanı başlarında doktorları var ve muayenelerini oluyorlar."
Pala, "Gerçekten yeni nesil öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bunu görmüş ve söylemiş. Biz de geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz ve hepinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından 9 öğretmene teşekkür plaketi ve çiçek veren katılımcılar, Nevin Gökçek'e de çiçek vererek Öğretmenler Günü'nü kutladılar. Büyükşehir Belediyesi'nin diğer bir sürprizi de Ankara'daki 100 okuldan başarılı 100 öğretmene inci kolye hediyesi oldu. Ahmet Pala ve İsmail Hakkı Özen tarafından temsili olarak 10 öğretmene verilen hediyeler salondan büyük alkış aldı.

ÖĞRETMENLERE GÜLŞEN SÜRPRİZİ
Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı gecenin sonundaki sürpriz ise Gülşen'in muhteşem konseri oldu. Yüzlerce öğretmenin doldurduğu salona alkışlar eşliğinde giren Gülşen, birbirinden güzel şarkılarını öğretmenlerle birlikte söyledi. Sanatçı Gülşen'in Nevin Gökçek'in yanına gelerek, "Sizin gibi değerli bir öğretmenin ve tüm öğretmenlerin önünde dizlerimin üzerine çöküyorum" şeklindeki sözleri salondan büyük alkış aldı. Nevin Gökçek ile birlikte şarkı söyleyen Gülşen'in, konser sonunda tüm öğretmenlerle
birlikte 10. Yıl Marşı'nı seslendirmesi salondaki coşkuyu daha da arttırdı. Gecenin sonunda tüm öğretmenlere porselen şekerlik hediye edildi.
(CC-Y)