Almanlar, Edremit Körfezi'ne 'sağlık çıkarması' yapacak

Tarihinin en büyük finans kriziyle boğuşan Almanya, diğer yandan da sağlık ve tedavi masraflarını minimize etmek için alternatifler arıyor. Bu çerçeve

Tarihinin en büyük finans kriziyle boğuşan Almanya, diğer yandan da sağlık ve tedavi masraflarını minimize etmek için alternatifler arıyor. Bu çerçevede, 35 milyon üyeli AOK başta olmak üzere, Alman sağlık sigortası kuruluşları Türkiye'yi yakın incelemeye aldı. Sağlık ve tedavi masraflarını düşürmeyi hedefleyen AOK, Edremit Körfezi bölgesiyle yakından ilgileniyor. Alman yetkililerin sağlık merkezi ve diğer fizibilite çalışmaları için önümüzdeki günlerde Edremit'e gelmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak AOK Genel Müdürü Werner Felder ile görüşen 1. sınıf Alman liyakat nişanı sahibi Nazmi Kavasoğlu, Edremit bölgesinin 'sağlık turizmi' için son derece elverişli olduğunu kaydetti. Cihan'a konuşan Kavasoğlu, Türkiye´de kurulacak sağlık ve tedavi merkezleriyle ülkeye bol miktarda döviz girdisi sağlanacağını, Edremit bölgesinin hem coğrafi hem de kültürel birikimiyle bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu dile getirdi.

AOK benzeri diğer kuruluşların yöneticileriyle de görüşmeler yapan Kavasoğlu, bütün şirketlerin Edremit projesine ilgi duyduğunu, bu önemli imkânın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kavasoğlu, Almanların aradığı evsafta sağlık merkezlerinin sür'atle inşa edilmesi gereğine dikkat çekerek Türkiye'nin 'sağlık turizmi' konusunda bütün dünya için önemli potansiyel sunduğunu sözlerine ekledi.