Alaplı'da Emekli Öğretmenlere Yemek

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki emekli öğretmenlere yemek verildi.

Alaplı'da Emekli Öğretmenlere Yemek
Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen yemeğe Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Uysal, Salih Dirican, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar, öğretmenler ve emekli öğretmenler katıldı. Yemekte konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve bu işi yapacak kişilerin işlerine gönül vermeleri gerekmektedir. Çünkü, tüm meslek gruplarına dağılan kişiler öğretmenler tarafından yetiştirilmektedir. Atatürk 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' ve 'Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir' demekle, öğretmenliğin önemini vurgulamıştır. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bu vesile ile tüm emekli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, sağlık mutluluk ve başarılar dilerim" dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, "Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Tarih boyunca kendine özgü niteliklerini, önemini ve değerini kaybetmeyen ve bundan sonra da kaybetmeyecek bir meslektir öğretmenlik. Öğretmene ve öğretmenlik mesleğine ne kadar çok değer verilse, ne kadar çok önem verilse yine de azdır. Çünkü, değeri ve önemi sınırlarla çizilemeyecek kadar yücedir öğretmen ve öğretmenlik mesleği. Fakat, şu da unutulmamalıdır ki; öğretmenlerimizin ve öğretmenlik mesleğinin her 24 Kasım'da kelimelerle ifade ettiğimiz saygınlığını kazanabilmesi, hak ettiği değer ve öneme kavuşabilmesi, ancak onlara ve mesleklerine yapılan yatırımların artırılması ile mümkündür" diye konuştu.
Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar da, "Öğretmenler Günü münasebetiyle emekli öğretmenlerimize yönelik bir yemek düzenledik. Onlara Öğretmenler Günü'nde vefa borcumuzu ödeyelim dedik. Alaplı'daki tüm köy ve merkez okullarından emekli olan öğretmenlerimizi bu yemeğe davet ettik. Büyük çoğunluğu kabul etti. Emekli olan öğretmenlerimizi okulumuzda ağırlamaktan şeref duyduk. Türk eğitim sistemimize ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren değerli büyüklerimin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, sağlık mutluluk ve başarılar dilerim" dedi.
Emekli öğretmenleri temsilen bir konuşma yapan Mahmut Demirci de, "İnsanlığın hizmetinde ömürlerini harcayan, sayısız insanların eğitiminde hizmet veren bugünkü dünyaya ayak uyduracak olan Türkiye'nin oluşumuna katkı sağlayan, cumhuriyetimizin temel çarklarından birisi olan Köy Enstitüsü mezunu ağabeylerimizi hürmet, rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.