Türk-israil İş Konseyi Tel Aviv'de Toplanacak Tel Aviv

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)  bünyesindeki Türk ve İsrailli işadamlarını bir araya getiren, Türk-İsrail İş Konseyi'nin ortak toplantısı, 1 Aralık Çarşamba günü Tel Aviv'de yapılacak.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)  bünyesindeki Türk ve İsrailli işadamlarını bir araya getiren, Türk-İsrail İş Konseyi'nin ortak toplantısı, 1 Aralık Çarşamba günü Tel Aviv'de yapılacak. İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer de toplantıya katılacağını teyit etti. Ben-Eliezer, toplantının açılışında bir konuşma yapacak.
Edinilen bilgiye göre, iş konseyi toplantısı için Türkiye'den, konseyin Türk tarafı eşbaşkanı Ekrem Güvendiren başkanlığında kalabalık bir işadamı heyeti geliyor.
Konseyin İsrail tarafı eşbaşkanlığını ise Menaşe Karmon yapıyor.
Konseyin ortak toplantısı için Türkiye'den gelecek işadamları arasında, Türk-İsrail İş Konseyi Başkan Yardımcısı Hasan Akçakaoğlu, Genel Sekreteri Ufuk Yılmaz, Türk-Ürdün İş Konseyi Başkanı Şerif Egeli, TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan ile birlikte 10'dan fazla çeşitli sektörlerde iş yapan firmaların temsilcileri de yer alıyor.
Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın verilerine göre, Türkiye;nin İsrail;e ihracatı Ocak-Eylül 2010 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36,2 oranında artışla 1 milyar 479 milyon dolar düzeyine çıktı. İthalatta ise aynı dönemde yüzde 25 oranında büyüme meydana geldi ve Türkiye'nin İsrail'den aldığı ürünlerin değeri 1 milyar 14 bin dolar düzeyinde oldu.
Türkiye;nin İsrail;e ihracatında metaller, makinalar, otomotiv, çimento, plastikler ve mineraller, ithalatında ise kimya sanayii ürünleri, plastikler, makinalar ve metaller ilk sıralarda yer alıyor.
23.11.2010 16:29:56