Hayata dönüş operasyonu davasına ara verildi

Bayrampasa Cezaevi'nde F tipi cezaevlerini protesto için amacıyla başlatılan ölüm oruçlarını sonlandırmak amacıyla 19 Aralık 2000'de düzenlenen ve 12

Bayrampasa Cezaevi'nde F tipi cezaevlerini protesto için amacıyla başlatılan ölüm oruçlarını sonlandırmak amacıyla 19 Aralık 2000'de düzenlenen ve 12 tutuklu ve hükümlünün hayatını kaybettiği Hayata Dönüş operasyonu ile ilgili davanın ilk duruşması başladı.

Bakırkoy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl sonra başlayan ilk duruşmaya tutuksuz 39 asker sanıktan 27'si, müştekiler, müdahil ve sanık avukatları katıldı. Sanık jandarma görevlileri, 'Görev sınırını aşarak gayri muayyen şekilde birden çok adamı öldürmek' suçundan 12'şer kez müebbet, 29 tutukluyu öldürmeye teşebbüsten 29 kez 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Davada 42 mağdur ve 55 müşteki yer alıyor. Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük ile yönetmen Sırrı Süreyya Önder, BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve Avukat Eşber Yağmurdereli de duruşmayı izledi. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada daha sonra Roma, Atina ve Duseldorf'tan gelen 3 avukat davayı müdahil olarak takip etmek için talepte bulundu.

Davaya öğle arası verildi.