Bulgaristan'dan Bursa'ya mesleki ziyaret

Bulgaristan Rusçuk Ticaret Meslek Lisesi müdür ve öğretmenlerinden oluşan grup, Nilüfer İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi'nin davetlisi olarak geldikle

Bulgaristan Rusçuk Ticaret Meslek Lisesi müdür ve öğretmenlerinden oluşan grup, Nilüfer İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi'nin davetlisi olarak geldikleri Bursa'da çeşitli ziyaret ve etkinliklerde bulundu.

Misafir grup, ilk önce Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya'yı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, "Bu tür karşılıklı ziyaretlerin ve kardeş okul projeleri, insanlar arasındaki kültürel bağları güçlendirip, sevgi, hoşgörü ve dostluk duygularını arttıracaktır." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, "Rusçuk ile Bursa arasında mesleki eğitimin güçlendirilmesi, kültürel değişim ve öğretmen-öğrenci değişimini amaçlayan ve kardeş okul projesi olarak protokol hazırlanmasını öngören bu gelişmeler eğitime katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Misafir heyetin başkanı Rumyana Belçeva ise Türkiye ve Bursa'yı tanımaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, kardeş okul projesi ile karşılıklı kültürel alışverişin artacağını vurguladı. Bulgaristan'dan gelen misafir grup, çalışmaların ardından ilin tarihi ve turistik yörelerini de gezdikten sonra Bursa'dan ayrıldı.