Düzce'de Bayram Tatilinde Meydana Gelen Trafik Kazalarında 2 Kişi Öldü 56 Kişi Yarandı

Düzce'de 9 günlük bayram tatili boyunca 60 trafik kazası meydana geldiği ve bu kazalarda 2 kişinin öldüğü 56 kişinin de yaralandığı bildirildi

Düzce'de 9 günlük bayram tatili boyunca 60 trafik kazası meydana geldiği ve bu kazalarda 2 kişinin öldüğü 56 kişinin de yaralandığı bildirildi. İl genelinde ayrıca 172 asayiş olayı meydana geldiği açıklandı.
Düzce Valiliği bayram bilançosunu açıkladı. Valilikten yapılan açıklamaya göre "Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük bayram tatili öncesi, süresi ve sonrasında İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca Düzce'de huzur ve sükun ortamının korunması, vatandaşların can ve mal emniyetinin sağlanması ve uzun süreli olan Kurban Bayramı tatilinin güven içerisinde kutlanabilmesi için alman tedbirlerimiz neticesinde Düzce'nin giriş ve çıkış noktalarında, çevre yolu bağlantılarında denetim ve kontroller sıklaştırılmış, kazaların oluşumunda büyük rol oynayan emniyet kemeri, alkol, aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, yakın takip, şerit ihlali ve toplu taşıma araçlarında yapılabilecek kural ihlalleri ile özellikle şehir içinde uygunsuz parklar ve sürücülerin kural dışı hareketlerini önlemek için görevli ekiplere takviye ekipler oluşturularak gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Şehir merkezinde uygunsuz parktan dolayı 83 araç sürücüsüne 5 bin 146 TL trafik cezası kesilirken, Kent merkezinde yapılan denetim ve kontroller esnasında 145 araç sürüsüne 13 bin 130 TL, şehirlerarası yollar üzerinde Bölge Trafik ekipleri tarafından yapılan kontroller esnasında ise 554 araç sürücüsüne 129 bin 303 TL trafik cezası uygulandı. Şehirlerarası yollar üzerinde, gidiş-dönüş istikametinde mevcut tedbirler arttırılmış, yol ve yolcu güvenliği için gerekli tedbirler büyük bir dikkat ve özveriyle alınmıştır. Bayram tatili boyunca Düzce genelinde 60 trafik kazasının geldi. Kazalarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 56 kişi yaralanmıştır. Meydana gelen 24 kazada ise sadece maddi hasar meydana gelmiştir. Düzce genelinde asayişe müessir 172 olay meydana gelmiştir" denildi.