Alman Meclisi'nin camlı kubbesi terası ziyarete kapatıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de,''Reichstag'' adı verilen Federal Meclis binasının camlı kubbesi ve teras katı, terör ile ilgili spekülasyonlardan dola

Almanya'nın başkenti Berlin'de,''Reichstag'' adı verilen Federal Meclis binasının camlı kubbesi ve teras katı, terör ile ilgili spekülasyonlardan dolayı süresiz olarak ziyaretçilere kapatıldı.

Federal Meclis'ten bir yetkili tarafından yapılan açıklamaya göre daha önce rezervasyon yaptıranların çatı katta bulunan restorana ve aynı şekilde meclis binasına da girebileceklerini belirtti. Yetkili, Federal Parlemento'da bu hafta görüşülmesi gereken bütçe görüşmelerinin de normal olarak devam edeceğini ifade etti. İç güvenlik ile ilgili önlemlerin artırılacağına vurgu yapılan açıklamalarda başka bilgiye yer verilmedi.

Öte yandan konuyla ilgili Almanya'nın Hamburg kentinde basın toplantısı düzenleyen Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Jörg Ziercke, şüpheliler hakkında somut ayrıntılara sahip olduklarını ancak belirli bir saatte belirli bir yere saldırı planlandığı şeklinde somut bir bilgi olmadığını ifade etti. "Der Spiegel" dergisinde, "Reichstag" adlı Federal Meclis binasına terör saldırısı planlandığı ve militanların Almanya'da bulunduğuna dair haberin yayımlamasından sonra kendilerine çok sayıda soru yöneltildiğini ifade eden Ziercke, saldırı düzenleneceği yönündeki haberlerin son derece spekülatif olduğunu belirtti.