Mısır'da kaza: 8 ölü 2'si Türk 36 yaralı

Mısır'da turistleri taşıyan bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. Yaralıların arasında yeni evli bir Türk çift de bulunuyor.

Mısır'da kaza: 8 ölü 2'si Türk 36 yaralı
Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde, başkent Kahire'den Kızıldeniz kıyısındaki tatil beldesi Hurgada'ya giden bir tur otobüsünün Hurgada'ya yaklaşık 200 kilometre mesafede kontrolünü kaybedip devrilmesi sonucu, aralarında 3 Rus turistin bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında yeni evli Ümit ve Fatma Korkmaz isimli Türk vatandaşları da bulunuyor. Tedavileri önce Hurgada'daki hastanede yapılan yaralılar, daha sonra Kahire Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Ümit Korkmaz, balayı için Hurgada'ya geldiklerini, tatillerinin son gününde piramitleri gezmek için Kahire'ye geldiklerini ve dönüş yolunda kazanın meydana geldiğini söyledi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Korkmaz, "1 hafta önce tatil için buraya geldim. Kahire'ye gidelim dedik ve Kahire'den Hurgada'ya dönerken kaza meydana geldi. Otobüs kalabalıktı, 30-40 kişi vardı. Kazada yanımda bulunan eşim de yaralandı, onun durumu da iyi" diye konuştu. Kaza hakkında konuşan Korkmaz, "Otobüs sallandı, sonra devrildi, 3-4 takla attı. Ortalık bir anda karıştı, o sırada eşimi aradım ve buldum, çektim onu" dedi.

Yaralı turistlerin Türkiye, Almanya, Danimarka, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Tacikistan uyruklu olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA