Kılıçdaroğlu, Lenfoma Hastası Canseda'yı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramda telefonla aradığı lenfoma hastası 20 yaşındaki Canseda Baydar ve ailesini Bakırköy'deki evlerinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Lenfoma Hastası Canseda'yı Ziyaret Etti
Kılıçdaroğlu, lenf kanseri tedavisi gören Canseda Baydar'ı ziyaret etti. Baydar ailesinin Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi'nde bulunan evlerine gelen Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Mehmet Ali Özpolat, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve bazı milletvekilleri eşlik etti. Kılıçdaroğlu, lenfoma hastası Canseda Baydar ile annesi Raziye Baydar ve babası Murat Baydar ile yaklaşık 10 dakika süreyle görüştü. Görüşmesini kısa tutan Kemal Kılıçdaroğlu, ziyarete ilişkin çıkışta basın
mensuplarının sorularını yanıtladı. Canseda'nın moralinin çok iyi olduğunu anlatan CHP lideri, "Yüzü gülüyor. Onu böyle moralli görmek beni sevindirdi. Ben de onunla mutlu oldum. Önümüzdeki günlerde belki daha uzun süre beraber olacağız" dedi.
Kılıçdaroğlu, "Sizden bir isteği oldu mu" sorusuna ise, "Herhangi bir isteği, talebi olmadı. Bayramda aramamın kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. O gün heyecandan telefonda konuşamamış. Bugün biraz daha rahat konuşma olanağı buldu" şeklinde yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bırakarak Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na geçti.
Basın mensuplarına açıklama yapan Canseda Baydar ise, "Ben ilk başlarda biraz moral bozukluğu yaşadım. Bayramın ilk günü beni arayan Kılıçdaroğlu'ydu. Ben kendisi ile konuşamamıştım. Şu anda kendisiyle yüz yüze görüştüm. Çok heyecanlıydım. Elim ayağım titriyor" şeklinde konuştu.
Baydar, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin kendisine moral verdiğini ifade ederek, "Işın tedavisi korktuğum bir tedaviydi. Kılıçdaroğlu'nun aramasıyla hastalığımız, rahatsızlığımı, çektiğim sıkıntıları ve acıları unuttum. Kendisi de buraya geldi, çok mutlu oldum. Hastalığımı, rahatsızlığımı sordu. İyileşme sürecimin nasıl olduğunu sordu. İyileşme olduğunu söyledim. Çok mutlu oldu. Tekrar uğrayabileceğini söyledi. İyileştikten sonra inşallah tekrar görüşebiliriz" diye konuştu.
Hastalıktan dolayı okulu bir sene bıraktığını anlatan Canseda Baydar, "Şimdi tekrar kayıt yaptırdım. Üniversite hayalim tabii ki. Seneye dershaneye gidip, iyi bir şekilde hazırlanıp okuluma devam etmek istiyorum. İstanbul içini kazanmak istiyorum. Meslek olarak öğretmenliği düşünüyorum" ifadelerini kullandı.