Beldibi Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı

Marmaris' bağlı Beldibi Belde Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı İdris İspirli başkanlığında yapıldı.

5 gündem maddesini ele alan belediye meclis üyeleri, 7 milyon TL tahmini bütçe ile bütçe kararnamesi ve 2011 yılı tarifeleri, CHP'li üyelerin çekimser oyuna karşılık oybirliğiyle kabul edildi.
Pazaryeri Yönetmeliğinin 29.maddesi değiştirilerek pazarcı esnafına, Pazaryeri kullanım bedellerini aylık olarak ödeme şartı veya yıllık peşin olarak indirimli ödeme kolaylığı getirildi
Gündemin son maddesinde ise "12 Ayda 12 Park Projesi"kapsamında tamamlanan 12 parka isim verildi. Yapılan oylamada CHP'li meclis üyeleri ve AK Parti'li üye Ersin Aygün'ün ret oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edilen kararda sırasıyla parklara : "Mevlana, Mehmet Akif Ersoy, Yıldırım Beyazıt, Yunus Emre Gül Bahçesi, Pir Sultan Abdal, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Mareşal Fevzi Çakmak, Zübeyde Hanım, Mehmetçik, Hacı Bektaşi Veli, Yavuz Sultan Selim"isimleri verildi.
Konuyla ilgili görüşlerini belirten Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli"Belediyelerde bir yere isim vermek önemli bir hadisedir. Genel kabul gören veya Belde ile anlamlı isimlerin verilmesi en doğrusudur. Bizde buradan hareketle herkesin kabul edebileceği isimler üzerinde mutabakat aradık. Son bir ayda siyasi parti grupları arasında çalışmalar yapıldı. Büyük oranda mutabakat sağlandı. Ancak bazı meclis üyesi arkadaşlarımızın kişisel veya makuliyet dışındaki istekleri genel mutabakatı gölgelese de, alınan kararın Beldemiz için en doğru karar olduğuna olan inancımla, parklara verilen isimlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum "dedi.