Kars'ta Tarihi Beylerbeyi Sarayının Arka Duvarları Yıkıldı
Kars merkez Kaleiçi Mahallesi'nde bulunan bin 579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılana Beylerbeyi Sarayı'nın duvarları yıkıldı.

Osmanlı döneminde Kars'ta yapılan en güzel sivil mimari örneklerinden birisi olan Beylerbeyi Sarayı biran evvel koruma altına alınmazsa tarihi karanlıklarına gömülecek.
Kars'ta yapılan en güzel sivil mimari örneklerinden birisi olan sarayın duvarları kesme taş ve moloz taştan yapılmıştır. İki katlı olan sarayın ön cephesinde yuvarlak kemerli giriş kapısı bulunuyordu. Cephe duvarları üzerinde iki sıralı yuvarlak kemerli pencerelerle sıralanan saray yıkılmış vaziyette. Üzeri tamamen yıkılmıştı.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü korumasında bulunan Beylerbeyi Sarayı'na yetkililer biran evvel çözüm bularak yıkılan duvarları onarılmalıdır.
Kars'ta son günlerde bir ok tarihi bina kimliği belirsiz kişiler tarafından taşları sökülerek tahrip edilmişti.
