'Aklı Havada' oyunu seyirciyi kanatlandırıyor

Aklı Havada tiyatro oyunu, görsel mizansellleri ve senaryosuyla seyirciyi adeta kanatlandırıyor.

Bakırköy Belediye Tiyatroları tarafından sahne

Aklı Havada tiyatro oyunu, görsel mizansellleri ve senaryosuyla seyirciyi adeta kanatlandırıyor.

Bakırköy Belediye Tiyatroları tarafından sahneye konulan 'Aklı Havada' oyunu uçma sevdalısı Hezarfen Ahmet Çelebi'nin serüvenini ele alıyor. Ataköy'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşan oyun, izleyenlere hem görsel hem de müzikal bir ziyafet verdi. Hezarfen Ahmet Çelebi'yi canlandıran oyuncu Alican Yücesoy, oyunun bir başkaldırı hikayesi olduğunu söyledi. Yücesoy, "Sistemin yeni bir şeyler konusunda önümüze çektiği duvarları konu ediyor oyunumuz. Hezarfen'in mütfiş uçma mücadelesini konu ediniyor" dedi.

Oyunun seyirci tarafından adeta fısıltı gazetesi gibi yayıldığını ve her geçen gün oyunu izlemeye gelenlerin sayısının arttığını dile getiren Yücesoy, "Oyunda seyirci oldukça farklı görsel öğeleri ve müzikal bir dinletiyi de bulacak" şeklinde konuştu. Oyun Osmanlı'nın Padişah 4. Murat döneminde geçiyor. Hezarfen Ahmet Çelebi'nin bu dönemde uçmak için verdiği uğraşlar ve karşısına çıkan bir takım engeller hem mizahi hem de ironik bir biçimde ele alınıyor.

Ahmet Önel tarafından yazılan ve Ali Yenel tarafından perdeye aktarılan oyunda Alican Yücesoy, Ali Rıza Kubilay, Beyti Engin, Ali Aziz Çölok, Dilara Yalçın, Çetin Etili, Tugay Mercan, Gözde Ayar, Bulut Akkale, Pervin Bağdat, İlkin Tüfekçi, Pınar Tuncegil, Fırat Yalçın, Canberk Çetin, Burcu Özbak, Nilay Karaduman ve Payidar Tüfekçioğlu yer alıyor. Oyun, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 15 Mayıs 2011 tarihine kadar izlenebilir.