Seri katil cinayetinin sebebi 40 yıl önceki kan davasına dayanıyormuş

Eskişehir'de 2.5 ay içerisinde aynı aileden 5 kişiyi, dün de bir kişiyi öldüren seri katil cinayetiyle ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı.

Toprak

Eskişehir'de 2.5 ay içerisinde aynı aileden 5 kişiyi, dün de bir kişiyi öldüren seri katil cinayetiyle ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı.

Toprak ailesinin yakınlarının verdiği bilgilere göre, seri cinayetin sebebi 40 yıl önceki kan davasına dayanıyor. Seri katilin yakalanmaması konusunda jandarmaya tepki gösteren Toprak ailesinin yakınları, bu süreçte seri katilin birileri tarafından korunarak, adeta kıyım yapması için mücadele verildiği ileri sürüldü. Toprak ailesinin bir yakını, "Jandarma bizlerin tüm ihbarlarını dikkate almadı. Seri katilin köyde olduğunu söyledikçe jandarma bizi suçladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Seri katil bu yolla adeta korundu ve işin buraya gelmesi sağlandı." diye konuştu.

İsminin açıklanmasını istemeyen Toprak ailesinin iki yakını, seri katil cinayetiyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Seri katilin köyde olduğuyla ilgili jandarmaya sürekli bilgi verdiklerini, ancak her seferinde tepkiyle karşılaştıklarını anlatan Toprak ailesinin yakını, "Kim gördüyse söyledik. (Komutanım şuradaymış) diyoruz. Bize, 'kim gördüyse onu getirin' dediler hep. Biz kimi götürelim, kimi düşman yapalım. Alay komutanı bana diyor ki (Ben seni gözaltına alacağım.) Komutanım (arabaya binmiş köydeler dedik), inanmadı. Sadık Toprak vurulmadan bir gün önce köye arabayla geldi diye bildirdik. O değil dediler. Arabanın plakasını verdik, o değil dediler. Seri katilin çocuğunu bizden daha fazla korudular. Bizi hiç koruyan olmadı. Bizim elimizdeki silahları, pompalıları aldılar. Biz ne ile gideceğiz bunun karşısına?" diye konuştu.

Toprak ailesinin söz konusu yakını, seri katil zanlısı İhsan Doğu'ya yardım edenlerin olduğunu ve bu olayların perde arkasında ise 40 yıllık kan davasının yattığını aktardı. Söz konusu yakın, "Seri katilin yakalandığı evin arka tarafında öldürülen Yusuf Toprak'ın kan davalıları var. Şimdi tam 40 yıllık öcü aldı adamlar. Yusuf Toprak 40 yıl önce İhsan Doğu'nun gelininin dedesini vurmuştu. Bu işlerin arkasında bu durum var. Ama bu şahıslar seri katili sakladılar. Aşını ekmeğini verenler bunlar. Kayınçosu verdi. Bunlar verdi. Halil İbrahim Çelikkaya verdi. Adam cinayeti işliyor 200 metre yere kaçıyor. Bunları koruyanlar kesinlikle var." şeklinde konuştu.

Son cinayetin işlendiği gün olay saatinde Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan seri katilin bir akrabasının, arabayı cinayetin mahallindeki bir evin içine soktuğunu anlatan söz Toprak ailesinin yakını, "Bizim köyde hiç kimse yabancı arabayı içeri sokmaz. Bu olaydan sonra bunu alıp buradan kaçıracaklarmış. Ama kaçıramadılar. Halk bu sefer duyarlı davrandı. Biz saldırınca sıkıştı kaldı. Yoksa yine bunu arabaya bindirip götüreceklermiş. Arabayla Yeşiltepe'ye kaçacaktı ama kaçamadı." ifadesini kullandı.

Toprak ailesinin bir başka yakını ise cinayetin arazi anlaşmazlığından değil, kan davasından kaynaklandığını ileri sürerek, şöyle dedi: "Seri katilin namusuna, şerefine bir şey gelmemiş. Ailesine bir şey yapılmamış. Niçin adam vurulur? Tarla için, toprak için, bir kedi köpek için bu kadar adam vurulur mu? Arazi anlaşmazlığı yok burada. Yıllar önce dedelerimiz bunu evlendirmiş, iş sahibi yapmış, emekli etmişler. Çocuğunun sütüne kadar vermişler. Bir insan ekmek yediğine böyle kötülük yapar mı? Bu ne biçim insanlık.

Mutallıp beldesinin, artık bu tür kötü bir olayla anılmak istemediğini kaydeden Toprak ailesinin yakınları, şöyle dediler: "Mutatalıplı dedikleri zaman bizim gururumuz inciniyor. Seri katil İhsan Doğu, aslen Kozkayalı'dır. Bunlar Muttalıplı değil. Seri katili kollayanlar arasında eniştesi Osman Ersin, Halil İbrahim Çelikkaya ile bir de Yeşiltepe'de ikamet eden hoca var. Ayıca, bir de kayınvalidesi var. Kayınvalidesinin evinden çıktı pompalı tüfek. Biz bu konuda jandarmaya hep bilgi verdik. Ama ne hikmetse adam 3 ayda 6 kişiyi öldürdü. Herkes seyretti."