Erzincan Protokolü Belediye Sarayı'nda Bayramlaştı

Kurban Bayramı nedeniyle Erzincan Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından bayramlaşma programı düzenlendi

Erzincan Protokolü Belediye Sarayı'nda Bayramlaştı
Kurban Bayramı nedeniyle Erzincan Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından bayramlaşma programı düzenlendi. Belediye Sarayı'nda düzenlenen programda Erzincan protokolü bir araya gelirken, yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Bayramlaşma törenine Vali Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Belediye Başkan Vekili Hasan İşcan, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Yarbay Mesut Cihaner, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Kutsal topraklarda olması nedeniyle ilk defa bir bayramda Erzincan'da olamadığını, Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın ise dünya belediyeler birliği toplantısı dolayısıyla yurt dışında olduğunu belirtti.
Karakellle yaptığı konuşmada "Ortak tarihimizin, ortak kültürümüzün bizi kardeş ilan ettiği bir kurban bayramını daha idrak ediyoruz. Bayramlar yardımlaşmanın kaynaşmanın her yanı sardığı, sevginin saygının karşılıklı kardeşlik muhabbetinin gönül taslağımızda taştığı çok önemli günlerdir. Bayramlar küskünlüklerin dargınlıkların sona erdiği güzel günlerdir" dedi
Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ise konuşmasında "Son bir yıla baktığımızda Erzincan'da çok önemli programlar yaptık. Rüya projeler Erzincan'da kardeşlik ve ekip ruhuyla birebir gerçekleşiyor. En büyük sermayemiz kardeşliğimiz ve birlikteliğimizdir" dedi
Konuşmaların ardından Belediye Sarayı'ndaki bayramlaşma töreni ikramlar ile sona erdi. Belediye Başkanlığındaki törenin ardından Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve beraberindeki heyet Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne geçerek halkın güvenliği için gece gündüz çalışan emniyet mensuplarının bayramlarını kutladılar.
Vali Demir, Milletvekili Karakelle ve beraberindekiler daha sonra Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü'ne bağlı 100'üncü Yıl Atatürk Huzurevi'ne geçerek burada kalan yaşlılar ile bir süre sohbet ettiler.
Ziyaretlerin son bölümünde Erzincan 75'inci Yıl Rehabilitasyon Merkezi ve Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'na bayram ziyaretlerinde bulunuldu.