Dilenen Hasta Çocuk Kamerayı Görünce İyileşti

Adana'da bir kadın, kaldırıma oturarak çocuğunu hasta gibi gösterip dilendi

Adana'da bir kadın, kaldırıma oturarak çocuğunu hasta gibi gösterip dilendi. Kamerayı fark eden kadın ile hasta numarası yapan çocuğu kaçarak uzaklaşmaya çalıştı. Annesi tarafından yönlendirilen sekiz yaşlarındaki bir kız çocuğu da arabaların altında kalma pahasına dilencilik yaptı.
Adana'da Kurban Bayramını dilenciler yine fırsat bildi. Her yıl bayram öncesi ve bayram günlerinde insanların dini duygularını kullanarak dilenenler bu kez çocuklarını alet etmeye başladı. Kadınlardan biri kucağında çocuğunu battaniyeye sarıp hasta gibi göstererek avuç açıp dilendi. Görüntülendiklerini fark eden kadın ile hasta numarası yapan çocuk bir anda ayağa kalkıp kaçmaya çalıştı. Çocuğun annesi ise "Yaşlı kadını ne çekiyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Kameramanın gittiğini zanneden kadın ile
çocuk tekrar dilendikleri yere gitmeye çalıştılar.
Kaldırım kenarında seyyar satıcılık yapan bir kişi ise kadının sürekli oğlu ile birlikte gelerek burada dilenmesinden dert yandı.
Adana'da bir başka yerde ise bir kadının kızını kırmızı ışıkta yalın ayak dilendirmesi kameralara yansıdı. Kadın, kırmızı ışık yandığında kızını araçlardaki sürücülerin yanına gönderdi. Ancak kamerayı fark eden kız çocuğu ve yanındaki kardeşi kaçarak yüzlerini gizlemeye çalıştılar. Küçük kız okula gittiğini fakat annesinin kendisini dilendirdiğini söyledi. Görüntülendiklerini fark eden kadın çocuklarını alıp dilendikleri bölgeden uzaklaştı.
Öte yandan, kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına giren bazı çocuklar ise tehlikeye aldırmadan mendil satmaya çalıştı.
(FKE-HO-Y)