Beşiktaş Cola Turka sonunu getiremedi

Salon: Beşiktaş Cola Turka Arena

Hakemler: Christos Christodoulou- Miroslav Tomov- Omer Esteron

Beşiktaş Cola Turka (91): Allen Iverson 15 (3 riba

Salon: Beşiktaş Cola Turka Arena

Hakemler: Christos Christodoulou- Miroslav Tomov- Omer Esteron

Beşiktaş Cola Turka (91): Allen Iverson 15 (3 ribaund- 2 asist), Fedor Likholitov 6 (1 ribaund), Bekir Yarangüme (1 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi (2 ribaund), Cüneyt Erden 11 (2 ribaund- 3 asist), Serhat Çetin 15 (2 ribaund- 5 asist), Michal Jakub Ignerski 4 (4 ribaund- 2 asist), Mire Chatman 13 (5 ribaund- 3 asist), Cevher Özer 7 (2 ribaund ), Andrew James Ogilvy 20 (12 ribaund- 2 asist)

KK Hemofram (94): Miljan Pavkovic 16 (3 ribaund- 3 asist), Milivoje Bozovic 9 (4 ribaund- 3 asist), Mustafa Abdul Hamid 15 (4 ribaund- 4 asist), Bojan Krstovic 10 (3 ribaund- 4 asist), Marko Sutalo 3 (2 ribaund ), Milan Macvan 17 (15 ribaund- 3 asist), Boris Savovic 3 (3 ribaund), Milos Borisov 14 (8 ribaund- 2 asist), Jerome Jordan 7 (1 ribaund )

1. Periyot: 24-14

2. Periyot: 20-21

3. Periyot: 25-28

4. Periyot: 22-31

Eurocup'ta B Grubu'nda ilk maçına çıkan Beşiktaş Cola Turka, Beşiktaş Cola Turka Arena'da konuk ettiği Hemofarm Stada'ya 91-94'lük skorla mağlup olarak Eurocup'a kötü başladı.

Eurocup'taki ilk maçında Sırp temsilcisi Hemofarm Stada'yı ağırlayan Beşiktaş Cola Turka, yeni transferi Allen Iverson'ın ilk defa forma giydiği ve 15 sayı,3 ribaund ve 2 asistle tamamladığı karşılaşmada rakibine 91-94'lük skorla mağlup oldu. Beşiktaş Cola Turka Arena'da mücadelenin büyük bir bölümünü önde götüren Siyah-Beyazlılar, karşılaşmanın son 6 dakikasında potasında gördüğü 26 sayıya engel olamayınca Eurocup'taki ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı. Maçı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de izledi.

Karşılaşma konuk takımdan Jerome Jordan'ın basketi ile başlarken Beşiktaş Cola Turka, Serhat Çetin ve Mire Chatman ile 9-0'lık bir seri yakalayarak karşılık verdi. İlk 3 dakikalık bölümü 9-3'lük skorla önde geçen temsilcimiz, Hemofarm Stada'nın molası sonrası Milan Macvan'ın isabetlerine engel olamadı. Andrew Ogilvy ile pota altından etkili olan Siyah-Beyazlılar'da Serhat Çetin de skorer oyununu sürdürünce 7. dakikada skor 17-9'a geldi. Hücumda Milan Macvan ile isabetler bulan Sırp temsilcisine, özellikle hızlı hücumlardan gelen basketlerle karşılık veren Beşiktaş Cola Turka, çeyreğin sonlarına doğru farkı çift haneli sayılara çıkarmasını bildi ve ilk periyodu 24-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrek karşılıklı top kayıpları ile başlarken, periyodun ilk sayıları Bojan Krstovic'den geldi. Cüneyt Erden'in orta mesafeli atışıyla cevap veren temsilcimiz 13. dakikada skoru 26-19'a taşıdı. Hemofarm Stada, Jerome Jordan'ın art arda gelen sayılarıyla farkı kapatmaya çalışırken, Fedor Likholitov ve Allen Iverson ikilisi ile isabetler kaydeden Beşiktaş Cola Turka, 10-0'lık bir seri yakalayarak 16. dakikada skoru 36-23'e getirdi. Devrenin sonlarına doğru konuk takım, geriye koşmakta zorlanırken Siyah-Beyazlılar, hızlı hücumlardan bulduğu isabetlerle birlikte üç sayı çizgisinin gerisinden de skor üreterek aradaki farkı korumasını bildi. Periyodun son dakikasında Milos Borisov'un sayılarına, Serhat Çetin ile karşılık veren Beşiktaş Cola Turka, soyunma odasına 44-35'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrek Milivoje Bozoic ve Milos Borisov'un turnikeden bulduğu basketlerle başlarken Sihay-Beyazlılar, Serhat Çetin - Mire Chatman ikilisi ile cevap verdi. İki takımın da kolay sayılar bulduğu bu bölümde üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlerle farkı kapatan Hemofarm Stada, 22. dakikada durumu 49-46'ya getirdi. Burak Bıyıktay'ın molası sonrası toparlanan temsilcimiz, Andrew Ogilvy ve Cevher Özer'in boyalı alandan bulduğu sayılar ve Allen Iverson'ın üçlükleri ile 25. dakikada skoru 59-54'e taşıdı. Bu dakikadan sonra serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetlerle oyunda dengeyi sağlamaya çalışan Sırp temsilcisi 28. dakikada skoru eşitledi (60-60). Serbest atış çizgisinden başarılı bir performans sergileyen Andrew Ogilvy ve Michal Ignerski –Cüneyt Erden ikilisinin orta mesafeli atışlarıyla skordaki üstünlüğü tekrar ele geçiren Beşiktaş Cola Turka, final periyoduna 69-63'lük avantajla gitti.

Son 10 dakikaya da iyi başlayan Siyah-Beyazlılar, Andrew Ogilvy - Mire Chatman - Michal Ignerski üçlüsünün kaydettiği basketlerle periyodun hemen başında 10-0'lık bir seri yakalayarak farkı tekrar çift haneli sayılara taşıdı (74-63). Çeyreğin ilk 3 dakikalık bölümünde skor üretemeyen Hemofarm Stada, temsilcimizin serisini Milos Borisov'un turnikesiyle sonlandırırken Beşiktaş Cola Turka, Fedor Likholitov smaç basketi ve Cüneyt Erden'in üçlüğüyle 35. dakikada skoru 84-68'e taşıdı.

Karşılaşmanın son bölümlerine girilirken Miljan Pavkovic 'in etkili oyunuyla 12-1'lik bir seri yakalayarak farkı eriten Hemofarm Stada'ya temsilcimiz, Andrew Ogilvy'nin pota altı isabeti ve Allen Iverson'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basket faulle cevap verdi (91-87). Son dakikaya girilirken iki üçlük isabetiyle 91-93 öne geçen Sırp temsilcisi, Mire Chatman ile hücumdan boş döndü. Miljan Pavkovic'in serbest atış çizgisinden ikide bir atması sonrası durum 91-94'e gelirken Beşiktaş Cola Turka, son hücumda Serhat Çetin ve Allen Iverson ile üçlük isabeti kaydedemeyince Hemofarm Stada maçtan 91-94 galip ayrıldı.