Şehit Aileleri Şehitliğe Akın Etti

Adana'da Kurban Bayramı öncesi şehit aileleri Asri Mezarlık'ta bulunan şehitliğe akın ettiler. Şehit annesi Meliha Ongun, oğlunun mezarı başında gözyaşlarına boğularak, "Yüreğim yanıyor" dedi.

Kurban Bayramı arifesi tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da şehitlik doldu taştı. Çocuklarını, akrabalarını, eşlerini bu vatan uğruna kaybedenler bayram öncesi onlarla bayramlaşmak için mezara geldiler. Ellerinde karanfiller ile gelen şehit yakınları mezara karanfilleri koyup dualar okudular. Bazı anneler ise koltuk değneğiyle çocuklarının mezarına gelerek dua ettiler.
1996 yılında oğlu Erdal Oğuz'u bu vatan uğruna şehit veren anne Fatma Oğuz (67) evladının mezarına koltuk değneğiyle geldi. Oğlunun kabrine ulaşan gözü yaşlı anne dua okudu. Bir anne ise tekerlekli sandalye ile mezarlığa gelip dualar okudu.
Oğlunu 2003 yılında Malatya'da düşen F-4 uçağında kaybeden anne Melahat Ongun (61) ise getirdiği karanfilleri mezarın üzerine özenle koyarak "Yüreğim yanıyor" dedi ve gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne daha sonra oğlunun kabri başında dua etti.
Adana Büyükşehir Belediyesi de şehitlikte Kur'an-ı Kerim okuttu. Duaya Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ve çok sayıda şehit yakını katıldı. Aldırmaz şehit yakınlarını da mezar başında ziyaret etti.