Kurban pazarı kana bulandı: 1 ölü, 3 yaralı

Osmaniye'de kurulan kurban pazarında meydana gelen silahlı saldırıda bir muhtar vurularak öldürüldü, üç kişi de yaralandı.

Olay, İskender Türkme

Osmaniye'de kurulan kurban pazarında meydana gelen silahlı saldırıda bir muhtar vurularak öldürüldü, üç kişi de yaralandı.

Olay, İskender Türkmen Caddesi üzerinde kurulan kurban pazarında meydana geldi. Elinde silah ile kurban pazarına giren Mustafa Ali Duman (41), pazarda kurbanlık satan Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Ali Cüllü'ye (63) ateş etti. Muhtarın torunu Ali Cüllü (16), Mehmet Çakıcı (10) ve Erdal Hekimoğlu'na da (46) kurşun yağdıran Duman, daha sonra yerde yatan muhtar Ali Cüllü'nün yanına gelerek başına doğru bir kez daha ateş etti.

Saldırının ardından rast gele sağa sola ateş ederek Kadirli yolu istikametine kaçan Mustafa Ali Duman, girdiği briket fabrikasında polis tarafından yakalandı.

Olay sonrasında yaralılar İbn-i Sina ve Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Ali Cüllü müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Silahlı saldırı sonrası olay yerine gelen Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, saldırının daha önceki bir kan davasından kaynaklandığını düşündüklerini belirtti. Ceren, "Saldırının daha önceki bir kan davasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın en kısa sürede müdahalesi sayesinde diğer şahıslara da zarar veremeden kaçan saldırgan yakalanmıştır. Olayla ilgili tahkikat sürüyor." dedi.

Olayın görgü tanıklarından bir kişi, "Buraya gelen şahıs rast gele ateş açtı. Silahı tutukluk yapınca müdahale etmek istedik. Daha sonra şarjörünü tekrar takıp yerde yatan muhtarın kafasına doğru ateş ettikten sonra kaçmaya başladı. Biz de arkasından kovaladık, sonra polis geldi şüpheliyi yakaladı." diye anlattı.