Kayıp kuzenlerin aileleri bayrama hüzünlü giriyor

Tarabya'da kaybolan iki kuzenin aileleri, çocuklarından 9 gündür haber alamıyor. Emniyet ekiplerinin de seferber olduğu olay sonrası iki kız çocuğunun

Tarabya'da kaybolan iki kuzenin aileleri, çocuklarından 9 gündür haber alamıyor. Emniyet ekiplerinin de seferber olduğu olay sonrası iki kız çocuğunun ailesi perişan oldu. Kaybolan 14 yaşındaki kızı Banu Aydınatay'ın yolunu gözleyen gözü yaşlı anne Dilek Aydınatay, "Benim için bayram yok. Benim bayramım kızımın bulunduğu andır." dedi.

Sarıyer Tarabya'da annesi ile birlikte akraba ziyaretine giden Banu Aydınatay ve kuzeni Dilan Yenigün 7 Kasım Pazar sabahı eve bir mektup bırakarak ortadan kayboldu. Mektupta durumlarını düzeltince geri döneceklerine dair yazı yazan kuzenler ailelerini hüzne boğdu. Kızının bulunması için bütün imkanlarını seferber eden anne Dilek Aydınatay, Banu'nun böyle bir şey yapacağını aklından bile geçirmediğini ifade etti. Kızının birileri tarafından zorla tutulduğunu iddia eden Aydınatay, "O akşam birlikte yemek yedik. Gece 02.30 gibi odamıza çekildik. Sabah kalktığımızda kızlar evde yoktu. Bir mektup bırakmışlar eve. O saatten sonra bütün her yeri aradık. Gidebileceği bütün çevreye sorduk soruşturduk ancak hiçbir yerde bulunamadı." diye konuştu.

Kızının Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine takıldığını ve buralardaki tanıdıkları ile ilgili şüpheleri olduğunu anlatan Aydınatay, "Emniyet ekipleri şüphelenilen kişileri sorguladı ancak bir şey çıkmadı." dedi. Kızına "geri" dön çağrısında bulunan acılı anne, "Ne olur bizi daha fazla üzme. Onu zorla tutanlar da bıraksın artık. Ne istiyorlarsa yapmaya hazırım." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ÇETİN SOYSAL KAYIP KIZIN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Milletvekili Çetin Soysal, Dilek Aydınatay'ı Beşiktaş'taki evinde ziyaret etti. Acılı anneye sorunları ile yakından ilgileneceği sözünü veren Soysal, "Bu hadisenin benzeri Kayseri'de yaşanmıştı. Şuana kadar bin 657 çocuk kaçırılmış. Bin 200'e yakını bunların kız çocuğu. Yaygın olan fuhuş ve organ mafyası olarak biliniyor. Biz bu ailenin kızının bulunması için elimizden gelen katkıyı vereceğiz." şeklinde konuştu.