Chp'li Soysal'dan, Kızları Kaybolan Aileye Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Tarabya'da kuzeni Dilan Yenigün (15) ile birlikte ortadan kaybolan Banu Aydınatay'ın ailesini ziyaret etti.

Lise öğrencisi Banu Aydınatay, yaklaşık 10 gün önce annesi Dilek Aydınatay ile birlikte kuzeni Dilan Yenigün'ün Tarabya Ömürtepe Caddesi'ndeki evlerine misafirliğe gitmiş, geceyi burada geçirmişti. Sabah kalkan anne, kızı ve kuzeninin evde olmadıklarını görmüş ve iki kızdan bir daha haber alınamamıştı. Gazetelere ilan veren Aydınatay ve Yenigün aileleri kızlarından gelecek iyi bir haberi beklerken, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da ailelere destek verdi. Soysal, Banu Aydınatay'ın Etiler'de oturan
ailesini ziyaret ederek, bilgi aldı. Ziyaret sırasında sık sık gözyaşı döken anne Dilek Aydınatay, "Mektup göndermiş. Mektubunda 'Güvenli bir yerdeyiz. Bizi merak etmeyin. Kendimizi düzeltip, geleceğiz' demiş. Kendi sınıfından arkadaşlarıyla sık sık görüşüyordu. Dilan ile Banu çok sık olmasa da görüşüyorlardı. Sosyal paylaşım sitesinden kimlerle görüştüğünü takip edemedik. Sosyal paylaşım sitesine çok takılıyordu. Böyle bir şey beklemiyorduk. Kızımın kaçmasına neden olacak hiçbir şey yok. Benim için bugün
bayram değil. gerçekten çok üzgünüm. Şimdi kayıpları olanları daha iyi anlıyorum. Emniyetimiz gerekli araştırmayı yaptı. 35 yaşındaki bir kişiden şüpheleniyorlardı ancak ondan da bir şey çıkmadı" dedi.
Gözyaşları içinde kızına seslenen acılı anne, "Kızım her neredeysen, nasıl olursan ol dönmeni bekliyorum ya da bize bir mesaj gönder. Aynı şekilde Dilan'ın da dönmesini istiyorum. Eğer bir aradalar ise ve bizi duyuyorlarsa gerçekten çok üzgünüz" diye konuştu.
Çetin Soysal ise anne Dilek Aydınatay'dan kızların nasıl kaybolduklarına dair bilgi alarak, Meclis'te bu tür kayıp olaylarına karşı daha önce bir çalışma yaptıklarını hatırlattı. Emniyete güvendiklerini anlatan Soysal, "Çünkü çok çalışıyorlar. Bu durumu da en kısa sürede sonuçlandıracaklardır. Bir de ailelere bir mesajım var. sosyal paylaşım sitelerini kullanan çocuklarımızı daha iyi takip etmelerini öneriyorum" dedi. Soysal, gerekli girişimlerde bulunacaklarının da sözünü verdi.