Hatay Müftüsü Sinanoğlu: Her Kurban Bayramı'nda paylaşım mutluluğu yaşanır

Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, bayramlarda Müslümanlık bilincinin, millet olma ve barış içinde bir arada yaşama iradesinin tazelendiğini, sevinç, do

Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, bayramlarda Müslümanlık bilincinin, millet olma ve barış içinde bir arada yaşama iradesinin tazelendiğini, sevinç, dostluk, sevgi ve paylaşımın en iyi şekilde yaşandığını söyledi.

Müftü Sinanoğlu, Hz. Muhammed (SAV)'in her Kurban Bayramı'nda kurban kestiğini ve kesilmesini de tavsiye buyurduğunu hatırlattı.

Kurban kesmenin mali bir ibadet olduğunu kaydeden Sinanoğlu, "Hz. Âdem'den bu güne kadar bütün ilahi dinlerde var olan kurban ibadeti, kulların Allah'a yakınlaşmasını sağlayan, cemiyette yardımlaşma fikrini geliştiren, sevgi ve barışın teminatı olan bir ibadettir. Kurban, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilâhî emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakârlığın bir örneği, Allah'ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin ifadesidir." dedi.

Kurban ibadetinin yerine getirilmesi kadar onu ifa ederken gözetilmesi gereken ilkeler ve amaçlar olduğunu da aktaran Sinanoğlu, "Yaratılana şefkat ve merhamet, temizlik, insana saygı, çevrenin korunması, israftan kaçınma Müslüman'ın her zaman göstermesi gereken duyarlılıklardır. Kurban kesimi esnasında bu hususlara azami ölçüde riayet etmemiz hem dini hem de insani bir görevdir." ifadelerini kullandı.