Daha çok ihracat için 'mikro eğitim'

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ihracatçı firmaların devlet yardımlarını hızlı ve daha fazla alabilmeleri için 3 yıl önce uygulamaya geçirdiği "Mikro

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ihracatçı firmaların devlet yardımlarını hızlı ve daha fazla alabilmeleri için 3 yıl önce uygulamaya geçirdiği "Mikro Eğitim Projesi" kapsamında 2 yılda 3 bin kişiye eğitim verdi. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, projenin 2011 yılında de devam edeceğini söyledi.

İhracatçı firmaların, devlet yardımlarından daha fazla ve daha hızlı bir şekilde faydalanmalarını sağlamak ve uygulamada karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla EİB tarafından yürütülen Mikro Eğitim Projesi'nin dünyada konusunda ilk olduğu belirtildi. Projenin gelişimi konusunda bilgi veren Türkmenoğlu, ''2009 ve 2010 yılında proje kapsamında öncelikli hedef kitle olarak ihracatçı firmalar seçildi. Bu kapsamda Ege Bölgesi'ndeki ticaret odaları ve borsaları ile işbirliği içinde eğitimler yapıldı ve bu proje kapsamında; Başlangıç Mikro Eğitimi/ İleri Düzeyde Mikro Eğitim/ Makro Eğitim / VIP Eğitim / Ofiste Mikro Eğitim ve Akademik Mikro Eğitim formatlarında organizasyonlar gerçekleştirildi." diye konuştu.

2011 yılının Ocak ayından itibaren mikro eğitim seminerlerine devam edileceğini, projenin 3. yılına girmesinden dolayı ayrıca gururlu olduklarını belirten Türkmenoğlu, proje kapsamında bugüne kadar altmışı aşkın toplantı organizasyonu yapıldığını ve geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu sözlerine ekledi.