Ebk'dan Canlı Hayvan Fiyatlarında İndirim

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürlüğünün canlı hayvan fiyatını 8.5 liradan 8 liraya indirmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Şaptan ari Trakya bölgesinde vatandaşların kurbanlık hayvan ihtiyacının giderilmesi için gerçekleştirilen canlı hayvan ithalatı çerçevesinde, ikinci parti büyükbaş hayvanları taşıyan gemi Tekirdağ Limanı'na yanaştı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı personeli, kurbanlıkların hayvan pazarlarına intikali için 24 saat aralıksız çalışıyorlar. Ayrıca fiyat indirimi için de düğmeye basan Bakanlık, EBK Genel Müdürlüğü'nün canlı hayvan fiyatını 8.5 TL'den 8
TL'ye indirmesini kararlaştırdı. Ayrıca, limandan bir kamyon (20 baş) veya üzeri gerçekleştirilen satın almalarda vatandaşların nakliye masrafları da EBK tarafından karşılanarak, hayvanlar yerleşim birimlerindeki kurban pazarlarına teslim edilecek. 6 bin 200 büyükbaşlık ikinci parti ile birlikte Et ve Balık Kurumu'nun Trakya bölgesi için getirdiği büyük baş hayvan sayısı 16 bin 200 başa ulaşmış oldu" denildi.