Arınç: Bütün üniversitelerde eski günlerin özlemini çeken, tahrikçi, anarşist gruplar var

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ülkemizin bütün üniversitelerinde ortalığı karıştırmak isteyen, eski günlerin özlemini çeken, tahr

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ülkemizin bütün üniversitelerinde ortalığı karıştırmak isteyen, eski günlerin özlemini çeken, tahrikçi, anarşist gruplar bulunmaktadır. Bunun için hem üniversite yönetimleri hem emniyetimiz dikkatli olmak mecburiyetindedir." dedi.

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, ilk olarak Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KÜSİAD) hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. KÜSİAD açılış töreninde bir konuşma yapan Devlet Bakanı Arınç, Kütahya'da geçtiğimiz günlerde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve 1 öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğü Dumlupınar Üniversitesi'ndeki olaylara değindi. Arınç, ''Osmanlı'nın, eski beylikler döneminin kültür ve tarih varlıklarını taşıyan, tertemiz, namuslu, dürüst insanların yetiştiği bir huzur kenti olan Kütahya'da, üniversitemizde bir masum gencimiz maalesef vefat etti, öldürüldü, şehit edildi. Sorumlular yakalanmış, tutuklanmıştır. Yargı süreci içerisinde de hak ettikleri cezayı mutlaka bulacaklar. Ancak her şeyden habersiz, memleketini seven, pırıl pırıl bir genci gözü dönmüş bir şekilde bıçakla öldürmek, unutulacak bir olay değil. Bu hadiseye sebebiyet verenleri, onların arkasındakileri, onları kurup sokağa çıkaranları ve gözü dönmüş hale getirenleri lanetliyorum. Allah memleketimizi bu gözü dönmüşlerin şerrinden kurtarsın. İnşallah bu sondur." dedi.

Üniversite yönetiminin öğrenciler arasında olası kavgaları önleyebilecek tedbirler mutlaka almaları gerektiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu: "Ülkemizin bütün üniversitelerinde ortalığı karıştırmak isteyen, eski günlerin özlemini çeken, tahrikçi, anarşist gruplar bulunmaktadır. Bunun için hem üniversite yönetimleri hem emniyetimiz ve güvenlik kuvvetleri dikkatli olmak mecburiyetindedir. Olaylar bu noktaya gelmemelidir. İyi bir istihbarat, iyi bir gözlemle olayları bu noktaya taşımak isteyenlere fırsat verilmemelidir. Şüphesiz öncelikli gayret üniversitelere düşer. Rektörü ve üniversite yönetimiyle öğrenciler arasında olası kavgaları önleyebilecek tedbirler mutlaka alınmalıdır, alınacaktır. Artık o eski günler, Türkiye'nin unuttuğu günlerdir. Yeni, büyümüş, kalkınmış, güçlenmiş, ileri bir demokrasiyle özgürlüklerin gittikçe güçlendiği bir Türkiye yoluna devam ediyor. Türkiye'de önemli olan milli birlik ve kardeşliktir, artık kimse bunu bozamaz ve bozmalarına fırsat da vermeyeceğiz."

Bakan Arınç, daha sonra Eskişehir karayolu üzerinde bulunan Cemile Gül Tasarım merkezinin açılışının ardından Pınar Kız Öğrenci Yurgunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Arınç, Vafıklar Bölge Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılış töreninin ardından, son olarak AK Parti 22. dönem Kütahya Milletvekili Alaaddin Güven'in oğlu Mehmet Sezai Güven'in düğün törenine katıldı. Arınç, Züleyha-Mehmet Sezai Güven çiftçinin nikah şahitliğini de yaptı.