Vali Kızılcık'tan Köy Gezileri

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Yomra ilçesinin Çamlıyurt köyünde ve tarihi Santa Harabeleri'nde incelemelerde bulundu.

Vali Kızılcık'tan Köy Gezileri
Beraberinde Yomra Kaymakamı Osman Varol ve İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Kansız ile birlikte köye giden Vali Kızılcık köylülerle uzun uzun sohbet edip dertlerini dinledi. Yaklaşık 1 yıl önce Vali'ye bir mektup yazan Çamlıyurt Köyü Muhtarı Mehmet Can, köyünün Yomra'nın en uzak köyü olduğunu, bugüne kadar hiçbir devlet büyüğünün köyü ziyaret etmediğini belirtip Vali'yi köyüne davet etmişti. İlk olarak köy okuluna uğrayan Vali Kızılcık, burada İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Okulun anasınıfını gezen Vali Kızılcık, miniklere hediyeler verdi.
Köyün kahvehanesinde köylülerle de sohbet eden Vali Kızılcık, köyün sorunlarının kısa sürede halledileceğini belirterek "Sizlerin medeni bir şekilde hak ettiğiniz hizmeti almanız en doğal hakkınızdır. Muhtarınız bir mektupla sorunlarınızı dile getirip bizi buraya davet ettiği için biz de bir günümüzü buraya ayırdık. İhtiyaçları yerinde görmek ve bir plan program dahilinde çözmek için buradayız. Her şeyden önce ben de bu yoldan geldiğim için bu yolun bir an önce asfaltlanması gerektiğini gördüm. Bu yol bize yakışmıyor. Bizim bir numara önceliğimiz eğitim ama ulaşımsız da hayat olmaz. Zaten iş programında var biraz geciktirmişler. Şimdi gerekli talimatı veriyorum. En kötü ihtimalle bayram sonrası iş programına bakıp hızlandıracağız. Alt yapısı bitmiş olan yerlerin asfaltını dökeceğiz diğer 6 km'lik yolun alt yapısının yapılmasının talimatını vereceğim. Diğer kalan kısımlar da 2011 programına dahil edilecektir. Bu konuda Başbakanımızın kesin talimatı var. Köydes Projesi kapsamında yolsuz ve susuz köyümüz kalmayacaktır" dedi.
Köy ziyaretinin ardından Vali Kızılcık, tarihi Santa Harabeleri'ne giderek burada incelemelerde bulundu. Vali Kızılcık, bir tarih ve kültür hazinesi olan antik kentin daha iyi korunması gerektiğini vurgulayarak yollarının yapılması ile de daha çok turistin geleceğini sözlerine ekledi.