POROSKOPİ yöntemi ilk kez Balıkesir de kullanıldı.

Balıkesir'de bir işyerine, yaklaşık 2,5 metre yüksekliğindeki kapının üst kısmındaki camı kırarak giren hırsızın kimliği, İl Emniyet Müdürlüğü tarafın

Balıkesir'de bir işyerine, yaklaşık 2,5 metre yüksekliğindeki kapının üst kısmındaki camı kırarak giren hırsızın kimliği, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ilk defa kullanılan "poroskopi" yöntemiyle tespit edildi.

N.H. isimli vatandaş, Kuva-yi Milliye Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat ederek işyerinin soyulduğunu bildirdi. Olay Yeri İnceleme ekibi, elde ettiği maddi deliller üzerinde, gelişmiş ülkelerde kullanılması önemle tavsiye edilen ve kimlik tespiti yapmaya yarayan poroskopi yöntemini uyguladı. Sonuçta zanlının, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü Biyometrik Veri İşlemleri Büro Amirliği'nde sabıka kaydı bulunan K.O. olduğu belirlendi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Emniyet yetkilileri, poroskopinin parmak izi, avuç ve çıplak ayak izlerinde papil hatlarına oluşturan ter kanal ağızlarının (ter delikleri) birbirlerine göre konumlarının değerlendirildiği bir yöntem olduğunu ve gelişmiş ülkelerde yaygın olarakkullanıldığını açıkladı.