Manavgat'ta 13 bin 500 dekar tarım alanı suya kavuşacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinin Çardak köyüne yapılacak barajın 13 bin 500 dekar tarım arazisini suya kavuşturacağı bildirildi. Sulama ve elektrik üret

Antalya'nın Manavgat ilçesinin Çardak köyüne yapılacak barajın 13 bin 500 dekar tarım arazisini suya kavuşturacağı bildirildi. Sulama ve elektrik üretimi amaçlı yapılacak barajın 5 yılda bitirilmesi hedefleniyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün Çardak köyünde yapılacak barajla ilgili sondaj kazarak zemin etüdü yaptığını belirten muhtar Kuddüsi Mutlu, yapılacak barajla birlikte 13 bin 500 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını kaydetti. Barajın Çardak ile Sağirin köyü sınırları içinde kalan Korudağı mevkiine yapılacağını belirten Mutlu, baraj yapımının öncülüğünü ise TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Antalya milletvekillerinin yaptığını kaydetti.

Mutlu, "Yapılacak olan Çardak Barajı, 41 metre yüksekliğinde 13 bin 500 dekar tarım arazisi alanını sulayacak kapasitede olacak. Zemin etüt çalışmalarında son noktaya gelindi. Çevre ve Orman Bakanlığı ile DSİ'nin onayını bekliyoruz. DSİ'nin onayının ardından 2011 yılı yatırım programına alınması için uğraş vereceğiz. Hidroelektrik santrali de bulunacak olan barajda aynı zamanda elektrik üretimi de yapılacak." dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesine yapılacak olan Çardak Barajı'yla birlikte ilçede dördüncü baraj olacak. İlçede Oymapınar, Manavgat barajları bulunmakta. Çevre ve Orman Bakanlığı Manavgat'ın Şişeler köyü üzerine kurulacak olan Naraj Barajı'nın 2010 yılı yatırım programı alarak ihaleye çıkarmıştı. 3 yıl içinde yapılacak olan Naraj Barajı'yla birlikte Manavgat'ta kışın su taşkınları ve sel baskınları sonra ereceğini belirtildi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Manavgat'ın zengin su kaynaklarına sahip olduğunu bunu en güzel şekilde değerlendireceklerini söyledi. Milletvekili Sadık Badak, Manavgat'ta Naraj Barajı yapımı ve Çardak köyüne yapılacak olan baraj etüt çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydetti. 2 barajın yapımının bitmesiyle birlikte Manavgat'ta 70 bin dekar tarım arazisinin suyla buluşacağını dile getirdi.