Üniversitelerin dışında başka tartışma yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan ziyaretini tamamlayarak yurda döndü. Cumhurbaşkanı Gül'ü Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Valisi Alaaddin Yüksel karşıladı.

Üniversitelerin dışında başka tartışma yok
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan’dan yurda dönüşünde başörtüsüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gül, Türkmenistan ziyareti sonrası Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gül, bir gazetecinin başörtüsü ile ilgili sorusu üzerine bu konudan bıktığını belirtti ve konunun üniversitelerle ilgili olduğu vurgusunu yaptı.

Türkiye’nin temel hak ve özgürlüklerde AB gibi bir ülke olacağını belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başörtüsü tartışmaları ile ilgili olarak, 'En gelişmiş demokratik standartlar Türkiye’de de gerçekleşecektir. Bu anlamda özgürlüklere önem veriliyor. Türkiye’nin bu kadar işi varken başka meselelerle uğraşırken her oturum ve konuşmada bunlar tartışılıyor. Herkesi serbest bırakın, herkes ne düşünüyorsa konuşsun. Ne istiyorsa yazsın, ne istiyorsa giysin. Zaten bu konu üniversitelerle ilgili bir konu. Üniversitelerin dışında herhangi bir tartışma yok. Yani bunu tekrar tekrar gündeme getirmenin bir anlamı yok. Bu konunun tartışılmasından artık bıktım'' dedi.