Kızılay'dan Sel Felaketi Mağduru Pakistan'a Yardım Etmeye Devam Ediyor ....

Kızılay, sel felaketi yaşayan Pakistan'a yardımlarını sürdürüyor

Kızılay, sel felaketi yaşayan Pakistan'a yardımlarını sürdürüyor. Son olarak Ramazan ayında toplanan 20 milyon liralık fitre ve zekat parası yardım paketi olarak Pakistanlılara ulaşmak üzere gönderildi.
Havayolu ile gönderilen yardım paketleri için Esenboğa Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Diyanet yetkilileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, sel felaketi yaşayan Pakistan'da acı ve ızdırabın 3 yıl sürmesinin beklendiğini söyledi. Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle Ramazan ayında toplanan nakdi yardımların 20 milyon TL'lik kısmından içinde selzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacak
malzemelerin bulunduğu yardım paketlerinin hazırlandığını kaydeden Küçükali, bu yardımların uçakla Pakistan'a gönderileceğini söyledi. Yardımların Kurban Bayramından sonra da devam edeceğini bildiren Küçükali, geri kalan yardım paketlerinin ise bayramdan sonra konvoylarla karayolu ile gönderileceğini ifade etti.
Küçükali, konuşmasının ardından yardımların gönderileceği uçağın kokpitine geçti. Burada gazetecilere poz veren Küçükali, yardım paketlerinin kargo uçağına yüklenmesine de yardım etti.