İzmir'de korsana göz açtırılmıyor

İzmir'in Konak ilçesi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir oyuncakçı dükkanında korsan film satan kişiler yakalandı.

Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü eki

İzmir'in Konak ilçesi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir oyuncakçı dükkanında korsan film satan kişiler yakalandı.

Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan olarak çoğaltılmış vizyon filmlerinin bir oyuncakçı dükkanında satıldığı bilgisini aldıktan sonra takip başlattı. İşyerinin daha önce korsan CD satma suçundan haklarında yasal işlem yapılan M.Y. ve İ.Y. isimli kardeşler tarafından işletildiği belirlendi. Korsan film DVD'lerinin raflarda sergilenen oyuncakların arkasına saklandığı, müşterilerin film afişlerinin bulunduğu dosyadan almak istediği filmleri seçtiği ve seçilen filmlerin gizlendiği yerden çıkarılarak müşterilere satıldığı ortaya çıktı.

Yapılan operasyonda M.Y. ve İ.Y. kardeşler yakalanarak haklarında yasal işlem yapıldı. Oyuncak dükkanında yapılan aramada raflarda sergilenen oyuncakların arkasına gizlenmiş 368 film ve 47 müzik DVD'si ele geçirildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca, üniversite yabancı dil ders kitaplarını korsan olarak çoğaltıp piyasaya süren kişilerin, Alsancak Sevgi Yoluna ikinci el kitap satın almaya gelen öğrencilere bu kitapları sattıkları ihbarını alarak çalışma başlattı. Daha önce korsan kitap satma suçundan hakkında 3 kez işlem yapılan M.Ş.'nin kitapları Sevgi Yolunda bulunan iki katlı bir kafenin üst katında çöp kovasının arkasına sakladığı, kitap satın almaya gelen öğrencileri kafenin giriş katında oturtup çay ikram ederek bekletirken kendisinin üst kata sakladığı kitapları getirip öğrencilere sattığı tespit edildi. Operasyon düzenleyen polis, M.Ş.'yi yakalayarak yasal işlem yaptı. Kafede yapılan aramada çöp kovasının arkasına gizlenmiş 30 korsan yabancı dil ders kitabı ele geçirildi.